Parisul interzice motoarele pe benzină și diesel din 2030

Din anul 2030 vehiculele cu ardere internă vor avea accesul interzis în oraș. Parisul are în plan impunerea unei interdicții totale de circulație. Zece ani mai târziu toată Franța va deveni lipsită de automobile cu motoare pe benzină sau diesel.

Din anul 2030 nici un automobil cu motor pe benzină sau diesel nu va mai circula pe șoselele din capitala franceză. Transportul este principala cauză a gazelor cu efect de seră, de aceea orașul are în plan o interdicție totală a automobilelor cu ardere internă, spune funcționarul public din Primărie responsabil de probleme de transport urban.

Parisul urmează planurile de a interzice accesul automobilelor cu motor diesel după Jocurile Olimpice de Vară din anul 2024. În toată Franța automobilele diesel și pe benzină vor fi interzise din anul 2040, conform planurilor guvernului, pentru protejarea mediului înconjurător.

O dezbatere despre interdicția de circulație pentru automobile diesel este în desfășurare. Curtea Administrativă de la Stuttgart a dat la sfârșitul lunii iulie o decizie care implică o interdicție de circulație a automobilelor cu motoare diesel în capitala landului Baden-Württemberg, începând cu anul 2018, pentru a se putea respecta limitele Uniunii Europene privind oxidul de azot și particulele fine emise în atmosferă.

Guvernul verde-negru din landul Baden-Württemberg vrea să atace verdictul în fața Tribunalului Administrativ Federal. De asemenea, guvernul federal vrea să împiedice interdicțiile de circulație și a promis astfel ajutor financiar comunelor, pentru ca acestea să poată lua măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, producătorii de automobile vor fi obligați la modificarea motoarelor mașinilor personale cu motoare diesel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Paris-verbannt-ab-2030-Diesel-und-Benziner-article20079822.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2