Parisul potolește Israelul în cazul Orange

3puf0059

Parisul potolește Israelul în cazul Orange

Retragerea anunțată a concernului telecom Orange atinge chiar și cercurile înalte din peisajul politic. Premierul israelian Netanyahu este revoltat și acuză un boicot. Guvernul francez intervine, iar CEO-ul companiei își cere public scuze. Decizia rămâne însă.

După ultrajul guvernului israelian privind retragerea grupului telecom francez Orange din țara lor, Parisul a încercat să mai liniștească apele. Chiar dacă Orange își stabilește singur strategia comercială, Franța este cu toate acestea sensibilă la situația din Israel, explică ministrul francez de externe Laurent Fabius. Orange asigură de asemenea că nu există nici un fel de intenție de boicotare a economiei israeliene, iar motivele pentru retragere sunt strict comerciale.

Conflictul dintre cele două țări a izbucnit în trecut datorită unei declarații a CEO-ului Orange, Stephane Richard. Acesta a declarat într-un interviu din capitala egipteană Cairo că ar încheia chiar a doua zi colaborarea cu partenerii israelieni care se folosește de logo-ul și numele Orange și în Iordania de Vest și Ierusalimul de Est, zone ocupate de Israel. Intenția lor este de a se retrage din Israel, spune Richard.

Orange a permis până acum companiile israeliene să utilizeze numele și logo-ul fără plata unei taxe. Contractul cu partenerii este valabil până în anul 2025, spune cu toate acestea Richard. Orange caută însă o cale să încheie această colaborare, care prezintă riscuri financiare enorme, potrivit analiștilor companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Paris-beschwichtigt-Israel-wegen-Orange-article15244061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2