Parisul vrea să fie noua Londră

După decizia britanicilor în favoarea unei ieșiri din Uniunea Europeană, băncile vor să dea afară mii de oameni din sectorul bancar din Londra. Șeful Băncii Centrale Franceze încearcă să atragă atenția către Paris. Dar metropola de pe Sena are concurenți puternici.

În cadrul procesului de relocare a multor instituții financiare europene de la Londra în eventualitatea unui Brexit, directorul Băncii Centrale Franceze crede că Parisul poate juca un rol important pe viitor în acest domeniu. Francois Villeroy de Galhau a declarat în cadrul unei prezentări în capitala franceză: “avem relații discrete, dar numeroase și de încredere”.

“Parisul are toate șansele”, a mai adăugat Francois, care este membru în consiliul director de la BCE. Instituțiile ce au sediul în Marea Britanie vor avea nevoie, în urma ieșirii din UE planificate pentru anul 2019, de o subsidiară proprie, cu licență într-una din țările din uniune, pentru a putea să ofere în continuare produse sau servicii în toate cele 27 de țări membre.

Pe lângă Paris, s-au mai anunțat ca viitoare candidate pentru găzduirea instituțiilor financiare și alte centre europene importante precum Frankfurt, Milano, Amsterdam, Dublin sau Luxembourg. Băncile străine planifică strămutarea a mii de locuri de muncă către Europa Continentală ca urmare fenomenului Brexit. După datele anterioare oferite de insideri marea bancă BNP Paribas poate retrage din capitala britanică până la 300 de locuri de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Paris-will-neues-London-werden-article19864316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 52