Parlamentul a aprobat Ordonanta 14, iar Ordonanta 13 a fost respinsa

Marti, 21 februarie 2017, Camera Deputatilor a adoptat cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată ordonanța 13 de modificare a codurilor penale.

Tot deputații au votat la scurt timp și Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru” şi trei abţineri. Ședința de plen a fost condusă de vicepreşedintele Petru Vlase. Preşedintele Camerei Deputaților, liderul PSD, Liviu Dragnea a lipsit de la votul celor două proiecte de lege, gestul său fiind sancţionat de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

„Mă uit cu atenţie în sală şi nu văd o persoană care ar fi putut să se exprime pe acest vot şi anume cel care v-a adus în acestă situaţie, Liviu Dragnea. Probabil că i-ar fi tremurat mânuţa dacă ar fi votat aceste două proiecte de lege. Astăzi pare că s-a încheiat epopeea celor două OUG, 13 şi 14 şi că a fost corectată o greşeală (…) O greşeală a spus premierul Grindeanu, la Bruxelles, că a fost OUG 13, însă, în ţară a spus cu totul altceva”, a spus, după vot, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a spus că este nevoie acum şi de demisia Guvernului Grindeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 70