Parlamentul de la Atena votează pachetul de austeritate

67801598

În acest weekend va fi interesant la Atena: Parlamentul grec trebuie să adopte mare parte din pachetul de austeritate la schimb pentru un nou ajutor de miliarde. Premierul Tsipras are doar o majoritate subțire. Miza nu este doar supraviețuirea sa politică.

Guvernul de la Atena vrea ca în această duminică să treacă de Parlament mare parte din noul pachet de economisire. Acest lucru a fost anunțat de către biroul parlamentar, raportează televiziunea greacă de stat (ERT). Voturile nominale sunt așteptate cel târziu duminică seara.

Dacă reprezentanții vor da undă verde, atunci ministrul grec de finanțe Euklid Tsakalotos va călători luni la Bruxelles cu ocazia reuniunii grupului euro pentru a discuta despre eforturile lor de reducere a costurilor, se aude din cercurile apropiate guvernului.

Inițial votul a fost programat pentru miercurea următoare. Însă acesta este considerat un test pentru coaliția de guvernare de stânga-dreapta sub conducerea premierului Alexis Tsipras. Numeroși membri ai cabinetului s-au exprimat critic la adresa acestor măsuri de economisire. Guvernul lui Tsipras are o majoritate foarte îngustă de 153 de reprezentanți într-un parlament cu 300 de locuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Parlament-in-Athen-stimmt-ueber-Sparpaket-ab-article17631986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =