Parlamentul European organizează joi o dezbatere privind situația din România

IMG_1112

Parlamentul European organizează joi, la Bruxelles, o dezbatere pe tema justiției și a statului de drept în România, relevă un comunicat de presă recepționat miercuri de IVOLINE.

Dezbaterea, care va începe la ora 10:00 (ora României), are loc în cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European din 1-2 februarie, de la Bruxelles.

Anterior în cursul zilei de miercuri, grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a solicitat o dezbatere în plenul PE pe tema situației din România, la cererea delegației României din PPE care s-a pronunțat împotriva conținutului și a modalității prin care au fost trimise în legislativul de la București cele două ordonanțe care modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

‘Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupției. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui guvern UE. La cererea noastră grupul PPE a solicitat astăzi (miercuri) o dezbatere în plenul Parlamentului European’, se menționa într-un comunicat al delegației române în PPE.

‘Susținem totodată demersurile președintelui României precum și ale CSM pentru restabilirea principiilor statului de drept’, mai arăta textul comunicatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40