Partenerii UE cer deschiderea granițelor Schengen

406a34a6b9deb2b51bd27a794431fa15

Ministrul de interne german, Thomas de Maizière, vrea să prelungească controalele la granițe până anul viitor. Multe țări UE nu sunt însă mulțumite cu această suspendare temporară a principiului liberei circulații. După datele provenite din cercuri UE, unele state membre vor să propună în cadrul unui summit retragerea acestei restricții temporare.

Se construiesc în prezent critici puternice împotriva prelungirii controalelor la vămi în spațiul Schengen. După date ce provin din cercuri UE mai multe state vor să abordeze problema în cadrul summit-ului.

Nu mai există nici un risc de imigrație ilegală, se spune în motivație. Măsurile actuale de control sunt complet ilegale și nefondate. Printre statele nemulțumite se numără Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria.

Între cele 26 de state ale spațiului Schengen nu există în mod normal nici un fel de controale la vămi. Dar în prezent șase dintre aceste țări au reintrodus controale temporare, sau cel puțin controale sporadice și parțiale. Controalele au fost introduse în timpul crizei refugiaților și sunt aprobate până la jumătatea lunii noiembrie. O excepție este Franța, care are dreptul de a efectua controale la granițe până la sfârșitul lunii ianuarie și care își motivează situația specială prin recentele atacuri teroriste prin care a trecut.

http://www.n-tv.de/politik/EU-Partner-fordern-offene-Schengen-Grenzen-article18896191.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12