pasari orientate

robin

 

S-a dovedit ştiinţific, “zgomotul” electromagnetic dezorientează păsările
Oamenii de stiinţă germani, au demonstrat pentru prima dată că ” zgomotul ” electromagnetic emis de dispozitive electronice pot dezorienta păsările migratoare într-un mediu urban.
Acest lucru a fost de mult timp dezbătut, nu se ştia dacă aceste câmpuri electrice și magnetice provocate de om pot avea un impact asupra proceselor biologice, inclusiv sănătatea umană, dar până acum nu s-a găsit nici o dovada stiintifica.

Cercetătorii unui studiu de șapte ani, de la Universitatea din Oldenburg au descoperit ca prihorii din Europa, care, de obicei, se orientează pe căile de migrație, folosind compasul intern ghidat de către câmpul magnetic al Pământului, devin confuze din cauza radiațiilor electromagnetice produse în orașe. În scopul de a identifica ce parte a creerului percepe informaţiile de ghidare, oamenii de stiinta au pastrat prihorii în colibe de lemn, pentru a monitoriza modul in care acestea procesează în timpul zborului. Cu toate acestea, odată ce experimentul a fost mutat în colibe din campusul universitar al orașului Oldenburg, păsările şi-au pierdut capacitatea de a se orienta în mod corespunzător. ” Am incercat tot felul de lucruri pentru a le ajuta, și nu am putut, până la o zi, după ce am izolat coliba de lemn cu aluminiu “, a declarat Henrik Mouritsen, co- autor al studiului.

Când plăcile de aluminiu electric au fost clădite în jurul păsărilor, zgomotul electromagnetic a fost redus de la 50kHz ( gama de bandă largă ) la 5 Hz ( transmisii de radio AM ) iar „ busolele” interne ale pasarilor au fost restaurate, permiţându-le să-şi găsescă drumul anterior.
Pentru a valida rezultatele, oamenii de stiinta au petrecut șapte ani pentru efectuarea de teste, iar rezultatele inițiale au fost reproduse în mod independent.
Deși nu se poate spune că zgomotul electromagnetic va afecta cu sigurantă, toate păsările din toate orașele, şi alti oameni de stiinta au obţinut rezultate similare.

În altă ordine de idei, un număr de oameni au pretins că sunt alergii la semnalele electromagnetice produse de rețele Wi-Fi, o condiție cunoscută sub numele de ” electromagnetică Sensitivity ” . Simptomele includ dureri de cap acute, palpitatii, tinitus , probleme oculare și o senzație de arsură a pielii. Mulți dintre aceştia migrează din SUA pentru a trăi în Green Bank, un oraș din West Virginia în care toate dispozitivele electromagnetice, inclusiv telefoane mobile și TV prin satelit sunt interzise.
http://www.ibtimes.co.uk/urban-survival-scientists-prove-birds-disoriented-by-sounds-technology-1447754

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =