Pasul final inaintea inceperii lucrarilor pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri

Primaria supune aprobarii indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea strazii V Alecsandri.

In data de 30 martie 2017, Primaria Municipiului Oradea va supune în ședința ordinară de Consiliu Local aprobarea proiectului de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri.

Strada Vasile Alecsandri va fi transformata în stradă pietonală, cu acces pentru aprovizionare într-un anumit interval orar, care va fi stabilit de Primăria Oradea la finalul lucrărilor care sunt estimate la valoarea de 5.313,463 mii lei (1.176,352 mii euro), cu TVA inclus.

Durata de execuție a lucrărilor este de 10 luni. Lucrările se vor realiza cu fonduri din bugetul local, urmând ca ulterior proiectul să fie cuprins pe lista proiectelor cu finanțare europeană.

,,După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom demara procedura de licitație în vederea începerii lucrărilor în cel mai scurt timp. Ne dorim ca, până la finalul anului, strada Alecsandri să fie amenajată și să continue astfel zona pietonală din Piața Unirii. Ne dorim ca în viitor să legăm zona centrală de Cetatea Oradea, în așa fel încât turiștii care vizitează orașul nostru să ajungă mai ușor la principalele puncte de atracție”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2