PATRONI PARATI

  • whistleblowerAnchetatori financiari britanici primesc informații din interior

Își trădează angajatorul: Numărul de anunțuri de tip “whistleblower” asupra integrității instituțiilor financiare din Marea Britanie este într-o continuă creștere. Pedepse mai mari pentru cei ce oferă informații bancare.

 

Whistleblowerii devin mai activi. Numărul de anunțuri către autoritățile fiscale din Marea Britanie a crescut la un nou record. Între noiembrie 2012 și octombrie 2013 peste 5000 de persoane s-au raportat la linia verde pentru avertizări în privința integrității, conform Financial Times. Instituția de supraveghere, responsabilă pentru centrul financiar major din Londra, a recepționat informații cu privire la 254 de cazuri de acest gen, o creștere de 70% comparativ cu anul precedent.

 

Cifrele provin din partea unei firme de cercetări de piață, pe baza datelor oferite de autorități. Analiștii descoperă faptul că în Marie Britanie și Statele Unite ale Americii inhibițiile angajaților cu privire la dezvăluirea de informații sunt în scădere. Acest lucru se datorează stimulentelor pentru astfel de whistlebloweri, cum ar fi recompensele financiare. Securities and Exchange Commision din SUA (comisia pentru securities si burse de valori) a efectuat plăți de 104 milioane de dolari într-o singură lună. Chiar și străinii pot trimite anunțuri către această autoritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 60