Patronul Facebook face campanie, dar nu pentru a fi ales, zice el

Tânărul fondatorul al Facebook, Mark Zuckerberg, a început un tur al Statelor Unite pentru a aflar care sunt ”speranțele și problemele” americanilor. Demersul duce cu gândul la o campanie electorală, dar el neagă că ar aspira la vreun mandat, scrie luni AFP.

Mark Zuckerberg, care are 33 de ani și conduce cea mai mare rețea socială din lume, cu o avere estimată la aproape 62 de miliarde dolari, a publicat recent imagini din călătoria sa în Rhode Island și Maine sau în compania soției sale, Priscila, alimentând speculațiile cu privire la o posibilă candidatură a sa la prezidențiale.

”Scopul meu în acest an este de a vizita fiecare stat (federat) în care nu am petrecut timp, pentru a mă informa în legătură cu speranțele și problemele oamenilor și pentru a afla ce cred ei despre munca și comunitățile lor”, a scris Zuckerberg duminică pe pagina sa de Facebook.

”Unii se întreabă dacă obiectivul pe care mi l-am fixat înseamnă că voi candida la un mandat electoral. Nu știu”, a spus el, explicând că vrea să înțeleagă cum să-și folosească cel mai bine averea, pe care a direcționat-o parțial în scopuri filantropice.

În postarea de duminică, Mark Zuckerberg spune că a întâlnit foști dependenți de droguri, tineri infractori încarcerați sau responsabili ai unor comunități defavorizate. Din aceste întâlniri, spune el, aflat că ”relațiile noastre ne modelează mai mult decât ne gândim” și că rețelele sociale — online sau nu — sunt importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =