Patru etape în dezvoltarea curajului la copii

truegrit

Unul dintre cei mai semnificativi indicatori ai succesului cuiva este nivelul său de curaj, sau dăruire și a pasiunii pentru urmărirea unui obiectiv pe termen lung în fața problemelor și a eșecurilor, spune Angela Duckworth, psiholog si autor al ‚,Grit: The Power of Passion and Perseverance’’. Curajul are puține legături cu talentul, spune ea, iar de cele mai multe ori oamenii cu mai mult curaj (și nu neapărat talentul natural), tind sa ajunga cei mai de succes.

Duckworth a folosit un chestionar pentru a măsura curajul tinerilor de liceu din Chicago și a constatat că a fost cel mai important factor in determinarea a celor care ar avea succes ca și adulți tineri.

Cea mai bună parte? “Curajul, la fel ca orice alt aspect al caracterului tău, se poate schimba.” Mai jos sunt etapele Duckworth pentru dezvoltarea curajului în copilul dumneavoastră.

  1. Interesul

Dezvoltă interesele copilului tău înainte de a antrena slăbiciunile sale. Interesele se dezvolta în mod intrinsec, dar copiii au nevoie de sprijin extern.

  1. Practica

Cunoaşte știința practicii deliberate, care este 1) stabilirea unui obiectiv real; 2) concentrarea 100 la sută pe acest obiectiv; 3) obținerea feedback-ului cu privire la progres; și 4) perfectionarea abilitatilor, reflectând în funcție de necesități. “Aceste patru lucruri în combinație sunt ceea ce înseamnă a practica la fel ca un expert”, spune ea.

  1. Scop

Cultivă scopul interesului. Copilul dumneavoastră ar trebui să vadă că, scopul ei sau al lui merge dincolo de auto-motivare. În această etapă, copiii ar trebui să înțeleagă pe deplin că ceea ce fac este conectat la alte persoane. Adresați copiilor întrebări, cum ar fi: Luati în considerare dacă de acest lucru va beneficia si alte persoane? Te simți responsabil de a face lumea un loc mai bun?

  1. Speranța

Copilul ar trebui să dezvolte rezistenţă in faţa problemelor și a eșecurilor pe tot parcursul călătoriei sale. Aici este unde poti stimula o creştere a stării de spirit (în care abilitățile unei persoane pot fi îmbunătățită prin munca grea).

http://www.success.com/article/4-stages-for-building-grit-in-your-children

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12