Patru greșeli ale liderilor care fac pe oricine nefericit

Dacă sunteți gata să începeți un nou capitol, acum este momentul. Următorul proces în patru pași, adaptat din ultima carte scrisa de Travis Bradnerry, Make Your Mark: A Guidebook for the Brave Hearted, are rolul de a vă ajuta să rescrieți credințele care alcătuiesc harta actuală și să vă scape de stres și sfârșituri inutile.

1. Creați un viitor convingător.
Viziune = Putere. In momentele in care nu dispuneti de claritate cu privire la ceea ce doriți cu adevărat, puteți ajunge într-un loc unde nu vă place prea mult. Investiți timp pentru a vă conecta la cea mai mare și mai convingătoare viziune asupra vietii voastre cinci ani de acum inainte. Scrieți ce ați face, cu cine ați face, valoarea pe care ați fi adăugat-o, emoțiile pe care le-ați fi simțit și ceea ce oamenii din jurul vostru ar fi putut spune despre dumneavoastră.

2. Rescrieti-va povestea.
Poveștile pe care le spui tu despre ceea ce poți și ce nu poți face, despre cine ești și ce poți deveni – fie îți pot combina ambiția și convingerea de sine indemnandu-te într-o acțiune deliberată, fie te rețin, alimentând teama, vina , indoiala, disperarea, demisia sau resentimentele. Ce poveste nouă ar trebui să vă spuneți pentru a vă manifesta cea mai mare viziune?

3. Nu va permiteti sa aveti regrete.
La sfârșitul vieții, mulți oameni regretă că au trăit viața altora, nu pe cea pe care au vrut cu adevărat să o trăiască. Bineînțeles că toți avem unele regrete- cum ar fi und ear fi trebuit sa studiem, cariera pe care ar fi trebuit să o urmărim sau cum ar trebui să ne crestem copiii – dar de multe ori nu ne dăm seama că adesea sunt reflectarea mult mai puternică a așteptărilor, temerilor, credințelor și valorilor celorlalți decât a noastră.

4. Ieșiți din zona de confort.
Frica este conectată în ADN-ul nostru psihologic pentru a ne îndepărta de amenințări și de confort și siguranță. Cu toate acestea, teama ne poate face să trăim în zona ” sigură” a vieții, care nu dorește să întreprindă acțiunile necesare pentru a construi o viață bogată și plină de satisfacții. Frica ne determină să supraestimăm riscurile și să subestimăm abilitatea noastră de a ne descurca. De aceea trebuie să fim vigilenți să nu ne concentrăm doar asupra a ceea ce am putea pierde dacă ne asumam un risc, ci asupra a ceea ce riscăm să pierdem dacă nu iesim din zona de siguranță și ne lipim de familiaritatea celor cunoscuți.

http://www.success.com/videos/youtube/4-ways-to-get-the-life-you-want

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =