Patru greseli care uneori ajută în carieră

 

mistakesthatsometimeshelpyourcareer

In urma intrebărilor adresate de cercetători: “Ce greseli ai facut in cariera ta şi de care ai beneficiat pe termen lung” și “Ce greșeli ai făcut care ti-au afectat cariera?”, s-au descoperit rezultatele care demonstrează ca următoarele patru greșeli s-au dovediti in cele din urmă benefice:

1.Spunând întotdeauna DA.

Aceasta este o greșeală clasică și comună în carieră, dar prezintă o lectie foarte bună de învăţat.

Murthy Renduchintala, co-presedinte al QCT la Qualcomm în San Diego, a impărtăşit beneficiul de a spune da intotdeuna:

“Această companie a început cu șapte persoane. Fondatorii au avut o viziune simplă de îmbunătățire a comunicării, ceea ce a însemnat ca au spus da posibilităţilor. Am devenit compania care indiferent de problema sau termenul-limită, vom găsi o soluție. “

O cale in care cuvantul da a devenit semnul distinctiv al excelentei lor.

  1. Lucrând pentru un ticălos.

Un sef rau iti poate deschide ochii să îţi dai seama unde nu doreşti să lucrezi, sau modul în care nu ai dori sa tratezi alte persoane. Asta pentru că ai învățat pe propria ta piele cum se simte.

“Pare a fi o greșeală în timp sa accept poziția, deoarece am auzit că managerul a fost oribil, dar am vrut cu adevărat să câștig experiență”, a spus un respondent.

“Am invatat mult mai mult despre mine decât mă așteptam vreodată.”

  1. Sa fii concediat pentru ceea ce crezi

Nu toată lumea va trece prin experiența de a fi concediat, și mai ales nu într-o confruntare pentru credintele sale. Dar, acest sfat a venit tare și clar din partea unui angajat care a refuzat să citească un scenariu pe care el l-a considerat manipulant și lipsit de etică pentru furnizorii companiei.

Angajatul a fost concediat, dar ani mai târziu a raportat că nu are nici un regret. De fapt, dorința de a-ti asuma o poziție etică puternică poate servi drept semnal de caracter și putere de organizare.

  1. Asumarea greselilor.

Ţine de natura umană să dorim sa apărem informaţi în fața colegilor și a clienților și mai ales în fața șefului. Dar nici unul dintre noi nu este un expert în toate. Câțiva respondenți şi-au împărtășit lecțiile învățate din situațiile în care au fost afectati de ego-urile lor:

Recunoscând greșeala sau lipsa de cunoștințe a reprezentat oportunitate de învățare. În cele din urmă au aflat că este omeneste sa greşeşti. Cu toate acestea, abilitatea de a spune:

“Am gresit”, a condus la o mai mare încredere și la relații mai puternice cu celelalte persoane implicate.

http://www.success.com/article/4-mistakes-that-sometimes-help-your-career

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =