Patru întrebări care iti vor schimba viața

IMG_0854

Nimic nu ramane neschimbat. Lucrurile, fie se imbunatatesc, fie se înrăutățesc. Tu te simti mai bine, sau mai rău. Este un principiu universal începând cu universul însuși: Ceea ce nu se extinde, se contracta. Noi mergem înainte sau înapoi. Cum poti dezvolta o viață care sa iti ofere o mare rentabilitate a investiției? Ce faci pentru a investi in tine?

Aici sunt patru întrebări care te vor face sa te intorci spre bine. Intrebările bune conduc la informații. Intrebările excelente duc la transformare.

1. Cine ești și ce vrei?
“In port, o nava este sigura, dar nu acesta este motivul pentru care navele sunt construite”-William Shedd
Cu toții experimentam la un moment dat un blocaj al imaginatiei. Acesta este lucrul care ne împiedică să atingem aspirațiile noastre cele mai semnificative. Este ușor să aluneci pur și simplu în modul de siguranță, trăind scenariile pe care le-ai intalnit de-a lungul drum. Această întrebare te ajută să începi cu sfârșitul întiparit in minte. Ce vrei? Care sunt calitățile tale? Care sunt pasiunile tale? Cum sunt aceste două integrate în ceea ce faci? Sunt ele reflectate în programul tau?.

2. Unde te afli și de ce ești acolo?
“Putem ierta un copil daca ii este frica de întuneric. Adevarata tragedie este atunci cand adultii se tem de lumină. “-Plato
Dacă încerci să descarci un ghid pentru o excursie planificata, sistemul de ghidare nu va porni până nu vei introduce un punct de pornire. Pe măsură ce creezi o harta a vietii tale, vei înțelege mai bine cum ai ajuns la locul actual. Mai întâi descopera faptele, apoi te confrunta cu acestea. Nu putem gestiona ceea ce noi nu știm. Atunci când știi unde ești, vei observa că este mult mai ușor sa ajungi acolo unde vrei să mergi.

3. Ce vei face si cum vei face?

“Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, excelenta nu este un act singular ci un obicei. “-Aristotel
Scopul și pasiunea sunt esențiale pentru crearea celei mai bune vieti posibilă. Cu toate acestea, scopul și pasiunea fără un plan sunt fantezie. Atunci când visele noastre se ciocnesc de realitate, realitatea câștigă. Un vis devine mai mult decât o iluzie atunci când obiectivele sunt stabilite și obiceiurile de sprijin sunt formate. Există o prăpastie între a ști unde ești și unde vrei să fii. Planul tău este podul care leagă cele două.

4. Cine sunt aliații tăi și cum te pot ajuta?
“Doua persoane sunt mai bune decât una, deoarece acestea au un randament bun pentru munca lor: dacă unul cade, prietenul lui îl poate ajuta sa se ridice. Dar, este compatimit cel care cade și nu are pe nimeni sa-l ajute sa se ridice “-King Solomon (Eclesiastul 4: 9-10).
Călătoria noastră, uneori, pare a fi una solitara, dar asta nu e cazul. Noi putem impulsiona punctele forte, sa descoperim înțelepciunea celor din jurul nostru. Tendința noastră este de a ne stresa ca nu avem toate răspunsurile. Reacția noastră naturală în vremuri grele este de a da înapoi și a ne izola.
Aceste patru întrebări nu îmbătrânesc niciodată. Acestea pur și simplu cresc mai adânc. Te țin pe drumul cel bun din viața ta. Te ajuta sa transformi informațiilor în schimbare.

http://www.success.com/article/4-questions-that-will-change

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 13