Patru la sută din germani sunt vegetarieni

8d5fab1e0a3c864a06a302f0687f389a

Că este vorba de motive religioase sau de nutriție, preocuparea există: persoanele aleg să mânănce în stil vegetarian din mai multe motive. În Germania acest stil de viață este ales de peste patru procente din populație, iar proporția lor este foarte inegal distribuită între bărbați sau femei și cei din orașe mari sau populație rurală.

Peste patru procente dintre adulții din Germania (4,3%) aleg să se hrănească în mod regulat în stil vegetarian. La această concluzie s-a ajuns ca urmare a unui studiu publicat de Institutul Robert-Koch (RKI) de la Berlin. Printre femei 6,1% sunt vegetariene, iar între bărbați 2,5% aleg să nu mănânce carne.

Posibilitățile de hrănire în stil vegetarian s-au îmbunătățit considerabil în ultimii ani în Germania, iar vegetarienii sunt astăzi mai mult decât o minoritate idealistă, scriu autorii. Un consum redus de carne reduce răspândirea activității de creștere a animalelor, înfrumusețează și protejează mediul înconjurător, ca să nu mai vorbim că majoritatea experților consideră că este mai sănătos. Aceste efecte pozitive sunt întărite în continuare dacă pe lângă micile grupuri de oameni care renunță complet la carne, un număr și mai mare de persoane ar alege să reducă consumul.

În prezent consumul este semnificativ pentru recomandarea Societății Germane pentru Nutriție. Cea mai mare parte din persoanele care trăiesc complet din hrană vegetală sunt situate în grupa de vârstă între 18-29 de ani (femei 9,2%, bărbați 5%) dar și în segmentul doamnelor cu vârsta între 60-69 de ani (7,3%). De asemenea, numărul vegetarienilor crește odată cu nivelul de educație, se arată în datele prezentate în “Journal of Health Monitoring”. Același lucru este valabil pentru persoanele care trăiesc în orașe mari și pentru cei care fac peste patru ore de sport pe săptămână.

http://www.n-tv.de/wissen/Vier-Prozent-der-Deutschen-sind-Vegetarier-article19456876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 5