Patru modalități de a transforma potenţialul în succes

waystoturnyourpotentialintosuccess

Potențialul uman este înglobat atât in talentele noastre, cât și în energia de care dispunem, iar aptitudinile, experiența au si acestea rezervate un loc. Cu toate acestea potențialul nostru este realizat numai atunci când alegem să acționăm în moduri care ne conduc spre succes. Nu contează cât de capabili suntem, dacă nu vom alege să punem in practică potențialul nostru, nu suntem susceptibili sa ajungem la înălţime.

Cum noi alegem să gândim, simtim și acționăm în fiecare moment din fiecare zi determinăm faptul că suntem capabili de a crea. Cu toate că o singură alegere sau acțiune ar putea părea neimportantă, efectele cumulative ne pot deraia din calea noastră spre succes.

Preia controlul asupra destinului tău cu aceste patru sfaturi:

  1. Ia-ţi dreptul de proprietate.

Succesul începe cu luarea dreptului de proprietate pentru alegerile pe care le faci și rezultatele pe care le obţii. Alege să fii conducătorul vieţii tale și în mod deliberat să creezi ceea ce doreşti. Viața poate fi o provocare, dar alegerile pe care le faci cu privire la modul în care răspunzi în cele din urmă definesc experienta vieţii tale. Alege să nu fii o victimă; alege să fii responsabil de propriul destin.

2.Cunoaște-te.

Cunoscându-ţi nu numai capacitățile , ci de asemenea şi modul în care funcționează în mod obișnuit este esențial pentru capacitatea ta de a mobiliza potențialul. Începe prin a-ţi cunoaşte valorile, credințele și pasiunile. Ai în vedere de asemena, gândurile și emoțiile.

3.Energizează-ţi spiritul.

Tăria spiritului este influențată de patru factori cheie: sănătatea minții, corp, relații și mediu. Trebuie sa intelegi modul în care fiecare te energizează sau te golesc de energie. Tolerezi relațiile care te scurg de energie? Petreci timpul cu oameni care te umplu de energie cand te gaseşti în preajma lor? Ce rol joacă mintea ta? În ce măsură mediile în care locuieşti, locul de muncă te ajută să socializezi sau te golesc de energie.

  1. Alege să crezi.

Credintele pe care le deții despre tine, circumstanțele și capacitatea ta de a influența viitorul, fără îndoială, va avea un impact asupra rezultatelor tale . Cei mai susceptibili la succes sunt oamenii care cred că pot. După cum Oprah Winfrey ne spune: “Ai devenit ceea ce crezi.” Acceptă faptul că noi toți avem slăbiciuni, dar avem și puncte forte de oferit.

http://www.success.com/article/4-ways-to-turn-your-potential-into-success

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5