Patru moduri curajoase de a cuceri Sindromul Impostor

Sindromul Impostor este un termen inventat de un psiholog in anii ’70 pentru a descrie acest fenomen în care, în ciuda dovezilor externe ale competenței lor, oamenii se simt în mod inerent nedemni de succesul lor și se tem că alții își vor da seama că nu merită acest lucru.

Dacă te vei lupta vreodată cu o teamă de a fi demascat ca un impostor, sper că aceste sugestii te vor ajuta să-ți sustii succesul și să scapi de acea frica.

Este o fraudă.

1. Sustineti-vă succesul; nu-l minimalizați.
Atribuirea succesului cu norocul este o caracteristică comună a celor care se luptă cu sindromul impostor. În special femeile, care au tendința de a-și mări averea cu o mana de ajutor sau o intamplare norocoasa în timp ce bărbații au mai multe șanse să o atribuie unei combinații de factori interni, cum ar fi talente sau abilități.
Sindromul Impostor tinde să fie domeniul persoanelor cu performanțe ridicate care sunt conectate pentru a se concentra mai mult pe ceea ce nu au făcut decât pe ceea ce au obtinut. Deci, dacă aveți aceasta tendinta, acordati-vă un minut pentru a vă recunoaște și a sărbători realizările de pana acum. Nu este bine numai pentru încrederea în sine, este bine pentru suflet.

2.Opriți-vă cu comparațiile.
Nu suntem toți făcuți ca Richard Branson și nici nu am servi lumea dacă am fi. Fiecare dintre noi are un semn unic pe care să îl aducem în lume și atunci când suntem prinși comparându-ne cuu ceilalți, aceasta ne face sa ne simțim mai puțin sau nu suficient într-un fel și diminuează capacitatea noastră de a produce impactul pe care numai noi îl putem face.
De fapt, majoritatea comparațiilor tale sunt nedrepte pentru că ai o tendință de a compara …
-Slăbiciunile tale cu forțele altora
– Interiorul tău cu exteriorul celorlalți

3. Concentrați-vă pe valoarea pe care o aduceți, nu pe a fi perfect.
Dacă ești cineva care nu dorește să se mulțumească cu mediocritate, bravo tie. Dar există o diferență distinctă între a oferi cel mai bun și a fi cel mai bun; intre încercarea de a te îmbunătăți și de a fi mai bun decât oricine altcineva de pe întreaga planetă. Toate cele 7 miliarde dintre ei. Una este axată pe modul în care puteți îmbunătăți lumea; Cealaltă este despre ego-ul tău.

4. Expunerea directă la risc.
Frica de a fi descoperiti ne poate reduce ambițiile și ne face să rămânem la ceea ce știm că facem deja bine. Este mai puțin riscant în acest fel. Dar, în timp ce executati în siguranță, puteți oferi iluzia pe termen scurt a siguranței, pe termen lung, vă poate oferi o nesiguranta și vă va lipsi de cunoștința de cat de capabil și de adecvat sunteți cu adevărat.
Nimeni altcineva nu are aceeași combinație de abilități, talente, pasiuni și înțelepciune de success ca tine. De asemenea, sunteți aici pentru a marca o notă pe care nimeni altcineva nu o poate face. Dar o veți face numai atunci când vă puteți îmbrățișa strălucirea unică și vă veți concentra pe actiunile voastre.

http://www.success.com/videos/youtube/4-bold-ways-to-conquer-the-impostor-syndrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 63