Prin punerea în aplicare a anumitor tactici, poti obţine suficient timp pe care sa ti-l acorzi ţie in fiecare zi: pentru a citi, drumeții, viziona un film sau a face orice altceva care te relaxeaza.
Prioritizarea.
Învaţă să pui evenimentele importante in fața celor urgente. Mulți dintre noi se încadrează în obiceiul de a reacționa la evenimente urgente, iar pe cele importante le lăsa nerezolvate. Fii proactiv în loc de reactiv. La urma urmei, sarcinile importante contribuie în mod tipic mai mult la obiectivele noastre pe termen lung.
Evită amanarea.
Amanarea nu înseamnă că nu faci nimic, asta înseamnă să faci cu prioritate redusă, sarcinile ușoare, înainte de cele prioritare, cele dificile. Scapa de obiceiul de a face lucrurile să se întâmple și concentreaza-ti energia asupra a ceea ce contează cel mai mult.
Îmbunătățirea abilităților organizatorice.
Organizația înseamnă nu numai că dispui de un spațiu de lucru elegant, dar, de asemenea, un sistem de planificare. Mai întâi scapa de lucrurile care nu sunt o parte integrantă a spațiului de lucru. Apoi încorporează o metodă pentru realizarea sarcinilor de zi cu zi.
Delegarea.
Uneori incapacitatea noastră de a delega provine de la ego-ul că putem face o treabă mai bună decât ceilalti. Dar, știind când să atribui anumite sarcini altora poate crește productivitatea delegata.