Patru moduri de a scapa de inamicii emoționali din mintea ta

Indiferent de ceea ce te motiveaza, va exista întotdeauna dușmani emoționali ascunsi în colțurile mintii tale asteptând sa te saboteze. Cei trei dusmani majori sunt frica, incertitudinea și îndoiala. Acesti impostori trăiesc în tine și te retin de la încercarea de a atinge chiar și visele. Urmatoarele sunt câteva sfaturi care te vor ajuta sa lupti contra lor.

1. Pune lucrurile în perspectivă.
Niciodată nu vei depăși complet temerile. Dacă le permiti, dușmanii emoționali iti vor deturna succesul și te vor lasa imobilizat și incapabil de a merge mai departe.
Adevărul este că noi toți ne luăm un pic prea în serios. Când a fost ultima dată când ai petrecut ore stand treaz de grijile care te macina? Iti imaginezi scenariul celui mai rău caz, pentru că nimic nu este la fel de important pe cat credem.

2. Separă raționalul de irațional.
Cele mai multe dintre temerile noastre sunt iraționale. Vor exista întotdeauna momente când te vei indoi de capacitățile tale, puterea, curajul, succesul tau și întregul sens de avansare al vieții tale. Grupeaza aceste ganduri si evalueaza dacă acestea sunt înrădăcinate în realitate. Cel mai adesea, acestea sunt pur și simplu nesigurantele tale.
Când te lupți să confrunti dușmanii tăi emoționali, scrie o lista cu cele mai mari realizari si aseaz-o undeva, evident ca un memento. Afirmațiile personale sunt cel mai bun mod de a consolida lucrurile pozitive despre tine care deja stii ca sunt adevarate.

3. Alege cu atenție.
Spre exemplu, poate ai avut o frica intensa, pe tot parcursul vieții tale de înălțimi. Asta înseamnă că trebuie sa urci pe Muntele Everest pentru a depăși această teamă? Nu, pentru ca depășind acea frica nu iti va servi obiectivele tale sau nu te vor impinge spre o viață mai bună. Fii inteligent cu privire la inamicii emotionali pe care vrei sa ii infrunti.

4 .Umple-ti creierul cu rezultate pozitive.
În fiecare zi oferim o resursă valoroasă: atenția noastră. Cui ii dai cheile mintii tale? Scapa de negativitate și acorda atentie mesajelor inaltatoare, pozitive.

http://www.success.com/blog/4-ways-to-quiet-the-emotional-enemies-in-your-mind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =