Patru moduri pentru a rade mai mult

lolasap

Rasul te face sa te simti bine. OK, poate că acest lucru nu este atât de surprinzător. Dar încearcă să te gândesti cand ai ras cu adevarat ultima oară, schimbari sunt, ar putea să fi fost cu ceva timp în urmă. Preocupati, cu toate responsabilitatile noastre de adulti, noi adulții pur și simplu nu chicotim la fel de des cum am făcut-o când eram copii.

Ar trebui, totuși! S-a demonstrat ca râsul reduce stresul, sporeste imunitatea, imbunătăţeşte fluxul de sânge și consolideaza relațiile. Indiferent din ce motiv razi, iată cum și de ce ar trebui să o faci mai des:

  1. Nu te simți bine? Stai acasă și urmareste o emisiune de divertisment

Rx Laughter o organizatie non-profit, in parteneriat cu Universitatea din California, Los Angeles, Jonsson Comprehensive Cancer Center a studiat efectele umorului in reducerea durerii in randul pacientilor pediatrici ai centrului. Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu vârste cuprinse intre 7-16 ani  au tolerat durerea mai bine în timp ce vizionau clipuri video pline de umor. Și nu a contat dacă acesti copiii au râs tare sau chiar au zâmbit pur și simplu, dar videoul a fost amuzant şi i-a distras de la disconfortul procedurii.

Alte studii au aratat că râsul scade hormoni de stres și mărește hormonii care fac sa te simti bine.

  1. Nu poti râde la locul de muncă? Așteaptă cu nerăbdare să o faci mai târziu.

Chiar și așteptarea momentului in care vei putea rade poate declanșa același răspuns fiziologic. Într-un singur studiu realizat in 2006, oameni care si-au propus sa vada un film amuzant au avut un nivel semnificativ mai mare a acestor hormoni, decat un grup de control. Aceste secvente fericite au continuat în timpul și după filmul amuzant, dar ceea ce este important este faptul că anticiparea rasului a fost suficientă pentru a obține starea de bine a corpului.

  1. Rade si daca nu este amuzant.

Conform teoriei vechi de decenii “feedback-ul facial”, expresiile faciale semnaleaza creierul care te poate face sa te simti intr- un anumit fel. De aceea, studiile au aratat ca persoanele care si-au injectat Botox au răspunsuri emoționale mai puține (neural) la stimulii care produc fericire și tristete.

  1. Nu ai râs de ceva timp? Joacă-te cu copiii tai.

“Râsul este sunetul jocului, iar jocul este bun”, spune Robert Provine, Ph.D., profesor emerit de psihologie la Universitatea din Maryland, Baltimore County si autor al Laughter: O investigație științifică. El explică faptul că, de fapt, râsul a evoluat din gîfîielile grele ale cimpanzeilor in momentul cand se jucau.

http://www.success.com/article/4-ways-to-laugh-more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3