Patru moduri prin care sa renunti sa mai fii pe placul oamenilor

Sa fii placut de oameni sună bine, nu-i așa? Ce ar putea fi în neregulă cu dorința de a-i face pe oameni fericiți? Din păcate, câteva lucruri. Sa fii o persoană bună care îi pasă de bunăstarea altora este diferit de a fi o persoană care nu vrea să dezamăgeaca pe nimeni. În plus, oamenii care doresc sa fie pe placul tuturor vor avea grijă de alții, în detrimentul propriei bunăstare. Se tem că, dacă nu fac acest lucru, nu vor mai fi iubiti, apreciati sau admirati.
Iată cum să faci sa te pui pe tine mai presus de ceilalti:
1. Acorda-ti o pauză.
Cei care doresc sa fie pe placul oamenilor urasc să supere pe alții, asadar răspund reflexiv la toate solicitările. Pentru a scapa de acest obicei, antreneaza-te sa spui aceste cuvinte, data viitoare când cineva iti va cere o favoare: „Lasă-mă să imi verific programul și iti raspunde “ Această frază simplă iti va oferi timp să te gandesti daca intr-adevar poti risipi timp și energie pentru a-l ajuta sau iti vei capata curajul de a spune nu.
2. Nu lăsa ca vina sa preia controlul asupra ta.
Intreaba-te de ce vrei să spui da, atunci când un coleg iti solicită să preiei un proiect pentru el, chiar dacă știi că vei fi epuizat. Este pentru faptul că vrei să ajuți un prieten sau pentru că te-ai simți vinovat dacă nu ai face-o? „Dacă motivația ta este vina, spune nu“. Vinovatia nu este întotdeauna rea. Dar dacă e principal motivație și este ceea ce duce la epuizare, trebuie sa stii ca epuizarea și resentimentele nu sunt sanatoase.
3. Lupta cu frica.
Dacă frica te motiveaza, întreaba-te cât de realiste sunt grijile, sugerează Susan Edelman, M.D., un profesor de psihiatrie adjunct la Universitatea Stanford. Care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla dacă ti-ai acorda timp tie? Vrei ca soțul tău sa divorteze pentru că te-ai decis să mergi la o ora de karate seara? Nu te voe mai admira orietenii tai dacă nu poti sa iesi cu ei la un pahar sau nu esti intotdeauna disponibil pentru a le face acte de caritate? Cel mai probabil temerile tale sunt nefondate.
Relatiile tale vor prospera după ce faci lucrurile pe care le vrei și nu pentru că ți-e teamă de ce se va întâmpla dacă nu le faci.
4. Incepe cu pasi marunti.
Dacă nu esti obișnuit să ceri ceea ce ai nevoie, poate fi infricosator, asa ca lucreaza la toleranta. Seteaza-ti o alertă pe telefon pentru a face o plimbare 15 minute, o dată pe zi. Spune-i soțului ca ai nevoie de 30 de minute în fiecare week-end pentru a medita. Fa un inventar complet al volumului de muncă pentru fiecare săptămână și evalueaza de cat timp vei avea nevoie pentru a duce totul la bun sfarsit.
În cele din urmă auto-certitudinea va crește și vei fi în măsură să stabilesti limite sănătoase care te protejează cine esti și va aprofunda relațiile tale.

http://www.success.com/article/4-ways-to-stop-being-a-people-pleaser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 85 =