Patru moduri prin care scopul conduce la performanță

Te trezești și începi ziua. Faci duș si mananci micul dejun. Te îmbraci și mergi la muncă. În mod obișnuit, ajungi la birou cu întârziere intre 10 si 15 minute. Nu ești un angajat rău, dar nu esti nici unul excepțional. După ce ai trecut prin mișcările tipice ale unei zile de lucru, te duci acasă. Cina constă în alimente diferite fata de cele pentru micul dejun și prânz, dar are aceeași valoare nutritivă, care este aproape de nimic. Apoi, după ce vizionezi mai multe ore de TV pentru a te decompresa, te duci la culcare, gata să te odihnesti cinci ore de somn.

Și repeti aceeași rutină zilnică timp de o săptămână.

Scenariul de mai sus s-ar putea să nu te descrie complet, dar poate descrie aspecte ale vieții și rutinei. Cum arată viața ta se bazează pe acțiuni și fiecare acțiune are un scop în spate. Dacă te lupți cu punctualitatea, poate că o faci pentru că nu încerci în mod intenționat să fii punctual. Și dacă nu încerci în mod intenționat să fii punctual, iti propui intenționat să întârzii.

Scopul conduce la performanță, buna sau rea. Mai jos sunt patru moduri în care acest scop conduce la performanță în moduri pozitive.

1. Acesta oferă un convingător de ce.
După ce se determină un scop sau un rezultat, începe să cultivi obiceiuri bune. Aceste obiceiuri sau acțiuni bune răspund la o întrebare importantă: De ce?
De ce mă ridic la 5 dimineața să fac sport în fiecare zi? Pentru că vreau să pierd 10 de kilograme.
De ce îmi pregatesc hainele de seara? Pentru că vreau să fiu pregătit să ajung la munca la timp.
Pentru că iti oferă un motiv pentru ceea ce faci, scopul iti va recalibra gândirea.

2.Scopul adaugă valoare acțiunilor mici.
Având în vedere un rezultat așteptat, fiecare acțiune pe care o faceți pentru a atinge acest obiectiv este semnificativă. Aceste acțiuni se compun în timp, crescând valoarea performanței tale.

3.Scopul creste moralul.
Acțiunea deliberată nu numai că duce la performanță, ci îmbunătățește starea de spirit. Când știi că acțiunile tale lucrează spre obținerea unui rezultat pozitiv, te simți mai bine cu privire la ceea ce faci – știi că are semnificație și valoare.

4. Scopul este o busolă.
Poate că scopul tău este ceva realizabil în două săptămâni. Poate că este ceva care va dura un an până la finalizare. Ar putea fi o schimbare completă a stilului de viață. Indiferent de scop, acesta este o busolă în călătorie, ajutându-te să determini de unde ai venit, unde te afli și unde te indrepti.

Odată ce știi unde vrei să ajungi în cele din urmă, te convinge de ce conduce performanța, fiecare acțiune devine semnificativă și valoarea performanței tale crește.

http://www.success.com/article/4-ways-purpose-drives-performance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30