1.Mâncați mai multe fibre.
Schimbați zahărul, alimentele grase cu boabe bogate în fibre, legume și fructe. Nu numai că vei adormi mai repede, vei petrece mai mult timp in somnul adanc, odihnitor, care te face pregătit să te lupți cu oricine. Într-un nou studiu, cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Columbia au descoperit că, chiar și o singură zi de schimbare a alimentatiei a dus la îmbunătățirea somnului.
2. Schimbați becurile.
Becurile eficiente din punct de vedere energetic pot fi benefice pentru mediul înconjurător, dar sunt o amenințare pentru somn, producând mai multă lumină albastră obositoare decât cele incandescente de modă veche. În schimb, înșurubați un bec roșu convențional cu putere redusă sau luați în considerare LED-urile “inteligente” pentru lampa de pe noptieră, care trec de la lumina albă energizantă dimineața până la lumina caldă, portocalie, înainte de culcare.
3. Regula de opt ore.
Somnul nostru are nevoie de variații, spun experții. Opt ore sunt doar o medie si majoritatea oamenilor nu sunt obisnuiti, in special cei care se lupta cu somnul, spune expertul in somn Colleen Ehrnstrom, Ph.D. Noi cercetări sugerează că șapte ore ar putea fi de fapt esenta când vine vorba de sănătatea cognitivă și fizică optima.
4. Aruncați ceasul deșteptător.
Zgomotul unei alarme poate contribui la starea de somnolență, semi-treaz cunoscută sub numele de inerție de somn. Pentru a evita acest lucru, luați în considerare trecerea la un ceas deșteptător care simulează un răsărit natural prin simularea zorilor și prin sunete naturale, cum ar fi păsările sau undele oceanice. Câteva studii au arătat că expunerea treptată la lumină crește vigilența, îmbunătățește performanțele fizice și mintale și îmbunătățește dispoziția. Încercați ceasuri speciale pentru alarmă sau aplicații cum ar fi Morning Sun pentru iPhone sau Glimmer pentru Android.