Patru obiective de dezvoltare personală pe care ar trebui să le stabileşti

personaldevelopmentgoalsyoushouldbesetting

Cateva lucruri sunt clare: Obiectivele trebuie să fie măsurabile, relevante pentru modul în care doresti să progresezi pe termen scurt și lung, realizabile, și legate de o perioadă de timp. Stabilirea periodica a unor noi obiective pentru dezvoltarea personală te va ajuta să iti dezvolti cariera. Putem crește succesul nostru, chiar și cu ceva la fel de simplu cum ar fi sa facem mai multi pasi inainte în fiecare zi, în cazul în care ne-am stabilit un obiectiv,si sa facem public progresul nostru.

  1. Determină ce inseamna pentru tine “sa fii distrus” .

Odată ce știi care ar trebui să fie prioritățile tale de top, este mai ușor să rămâi concentrat pe tot parcursul zilei. Ia în considerare faptul că poti intreba un superior sau un coleg pentru a colabora la obiectivele tale și oferă un feedback cu privire la progresul tau.

  1. Fă cunoștință cu noi colegi.

Locurile de muncă de astăzi subliniază importanța colaborării, deci este o raritate dacă nu cunosti cel puțin ocazional oameni din afara departamentului tău. Pune intrebari de genul: “Ce-ai face dacă ai avea job-ul meu?”, Pentru a înțelege modul în care acestea prosperă.Ai fi surprins cat de multe poti invata si cate inspiratii iti vin după o ceașcă de cafea.

  1. Invată obiectivele companiei.

Doar 55 la suta din managerii de mijloc pot numi oricare dintre primele cinci priorități ale companiei lor, iar rapoartele lor directe știu chiar mai puțin. Indiferent de cât de transparentă este compania cu obiectivele sale pe termen scurt și pe termen lung, te poti interesa întotdeauna. Cu cat stii mai multe despre obiectivele companiei tale, cu atât mai ușor vei înțelege in ce mod munca iti face bine.

  1. Stai cu un prieten responsabil pentru ceva (și vice-versa).

Dezvoltarea personală nu trebuie să se întâmple la locul de muncă și nu ar trebui sa o faci singur. Impartasindu-ti obiectivele cu un coleg vei ajunge mai departe decat fiind singur. Încearcă stabilirea unui obiectiv de trei luni, cu un prieten și fiti responsabili reciproc în acest scop. Oricare ar fi obiectivul stabilit, spune cuiva despre acesta.

Optzeci la sută dintre muncitori nu îşi actualizează obiectivele pe tot parcursul anului. Deloitte Josh Bersin de la Deloitte a constatat că societățile care şi-au sfatuit angajații să revizuiască obiectivele lor pe o bază lunară, au cu 50 la suta mai multe sanse să se înscrie în treapta superioară a performanței în afaceri. Este timpul să incep sa te gândesti și să stabilesti obiective mai frecvent.

http://www.success.com/article/4-personal-development-goals-you-should-be-setting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 34 =