Patru pași pentru a lua decizii cu încredere

soundstrategy

Viata reprezintă o serie de decizii. Luăm cele mai multe dintre aceste decizii fără să realizăm: ce să imbracam, ce să mincăm , etc. Procesul care implică luarea micilor decizii este acelaşi cu cel pentru luarea deciziilor importante care ne vor schimba viata. Ne străduim să înțelegem de ce trebuie să luăm o decizie, vom separa opțiunile disponibile și apoi, în funcție de un anumit set de criterii, vom cantari optiunile si vom alege.

Luarea unor decizii importante în viață poate fi stresant. Dar, cu o strategie bine pusă la punct, poţi face orice lucru cu încredere. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie:

1.Să fii conştient de ce trebuie sa iei acea decizie, în primul rând.

2.Identifici rezultatul dorit.

3.Înțelegi opțiunilor disponibile. Alegerile presupun costuri. Care sunt costurile relative? Chiar știi toți factorii, valorile și variabile care ar trebui să fie luate în considerare? Acesta poate fi o provocare pentru a asambla toate dovezile necesare pentru decizii mari.

4.Alegi în conformitate cu un sistem de valori. Permiţi politicilor să îţi stea în calea? Experiențele din trecut, sunt cele care îţi afectează judecata încă relevantă? Având în vedere viteza cu care lumea se schimbă, este mai mult decât probabil ca acestea nu sunt.

Luarea deciziilor corecte în viață poate fi un proces greu, dar noile tehnologii îl fac mai ușor în fiecare an. Putem obtine acum mai multe date în timp real decât oricând înainte și putem folosi software-ul pentru a găsi corelații și tendințe, pe care o armată de analiști nu le-au putut găsi într-o lună.

Înseamnă că procesul de luare a deciziilor personale și organizaționale este pe cale să fie predat robotilor? Eh nu ; mai degrabă înseamnă că tehnologia este un instrument care poate fi folosit de oameni pentru a executa mai bine procesul de luare a deciziilor.

http://www.success.com/article/4-steps-to-make-decisions-with-confidence

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4