Patru reguli inteligente in cheltuirea banilor pentru cuplurile care trăiesc pe un singur venit

sharethewealth

Venitul mediu pe gospodărie pentru familiile in care parintii lucreaza amandoi full-time este de doar peste 100.000 $, comparativ cu doar 55.000 $ pentru gospodăriile în care lucrează numai tatăl cu normă întreagă, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare Pew in 2015.

Gestionarea acestui decalaj poate fi o provocare pentru familiile cu un singur venit. Traind dintr-un singur venit poate fi greu. Cei care au trecut cu succes prin viată bazandu-se doar pe un singur venit isi spun regulile lor care i-au ajutat in acele momente:

  1. Renuntarea la sentimentele de proprietate

Atunci când unul dintre parteneri câștigă toți banii, el sau ea ar putea să se simtă mai îndreptățit să-i cheltuiască. Pe de altă parte, partenerul care nu lucrează s-ar putea simți ca și cum el sau ea nu ar trebui să-i cheltuiască. Pentru a combate sentimentele de proprietate pe venit, cuplurile pot adopta o abordare de tip “banii noștri”, în care toate câștigurile sunt partajate și gestionate în comun.

“Singurul mod în care funcționează această relație este ca acela care întreține familia si aduce banii recunoaște eforturile și sacrificiile persoanei care stă acasă”, spune David Stein, fondatorul Money for the Rest of Us, care a devenit unicul întreținător atunci când soția sa a rămas acasă pentru a-i creste pe cei trei copii.

  1. Individualizarea responsabilitatilor

Atunci când Monica Louie a părăsit primul loc de muncă să rămână acasă cu copiii ei, ea a luptat cu ideea de a nu contribui financiar la familie. Cu toate că ea nu mai obținea venituri, a găsit în curând un alt mod de a contribui, prin optimizarea finantarilor de zi cu zi ale gospodăriei.

“Rolul meu în a luarea controlului finanțelor noastre mi-a permis să ma simt ca și cum aş contribui financiar in familie, pentru că soțul meu îmi dă credit in a manevra bugetul, astfel incat sa ne platim datoriile in fiecare luna “, spune Louie.

  1. Faceți un plan pentru cheltuieli personale.

Acordul asupra politicii de gestionare a costurilor cu caracter personal este de asemenea critic pentru cuplurile cu un singur venit. Catherine Alford, care a devenit unicul întreținător în timp ce soțul ei era la o școală medicală, a luat această abordare.

  1. Comunicarea.

Regula de aur a relațiilor este valabilă in gestionarea banilor la fel de mult ca și in orice altceva. Eric Rosenberg de la Personal Profitability săune: “Nu așteptați sa apara o problemă pentru a discuta despre finante. Purtati o conversație frecventă care să fie întotdeauna deschisă și onestă. Aceasta este cheia succesului nostru financiar cu un singur venit. “

http://www.success.com/article/4-smart-money-rules-for-couples-living-on-one-income

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32