Patru secrete ale oamenilor de succes

Secrets of Insanely Successful People

Toată lumea adoră un secret bun. De fapt daca e suculent, cu atât mai bine. De ce? Pentru că noi toți iubim sa fim iniţiaţi. Ne place sentimentul de exclusivitate, de a ști ceva ce e doar al nostru și a nimeni altcuiva. Care este “secretul”? Ei bine, nu există doar unul. Dar gandeste-te la acest lucru: “Succesul este aplicarea mai puțin frecventă a cunoașterii comune.”

Cu alte cuvinte, atunci când vine vorba de succes, ceea ce contează este faptul că nu înveţi atât de mult ceva nou, dar pui în practică ceea ce ştii deja. Aici sunt patru secrete ale oamenilor de succes :

1.Ei au o viziune.

Potrivit clasicului Warren Bennis, leadership-ul este “capacitatea de a traduce viziunea în realitate.” Acest lucru înseamnă că succesul începe cu răspunsul la o întrebare fundamentală, Ce vreau cu adevărat?

Iată cum Bennis despachetează ideea: Liderul are o idee clară a ceea ce el sau ea vrea să facă-profesional și personal și puterea de a persista în fața eșecurilor.

  1. Ei sunt oneşti.

Oamenii de succes spun adevărul. Acest lucru sună atât de evident că s-ar putea crede că nu are nevoie nici măcar să fie spus. Dar, într-un climat în care presiunea de a arata bine, lucra bine, adaugă la profituri și sentimentul de a câștiga prin orice mijloace necesare este în continuă creștere, onestitate devine o marfă rară. Și totuși, onestitate plătește. Cu alte cuvinte, asumandu-ne responsabilitatea pentru greșelile noastre și admiterea greşelilor, nu este doar inteligent relational, este şi un simt practic din punct de vedere financiar.

  1. Ei îşi arată recunoștința.

Fără recunoștință, nu suntem conștienți sau total mulțumitori de lucrurile bune din viață și perspectiva, probabil, este înclinată spre negativitate, ca rezultat. Ai putea avea chiar și mai puțină motivație pentru alerga după lucrurile mai bune, dacă nu esti recunoscător de cele pe care le ai deja.

Avem tendința să ne gândim la recunoștință ca emoție spontană, ceva care pur și simplu se întâmplă cu noi în momentele de triumf sau de succes. În realitate, însă, recunoștința este ceva ce noi dezvoltăm. Si la fel ca toate celelalte secrete de pe această listă, este ceva ce alegem, ceva ce facem premeditat, o decizie luată cu ochii larg deschiși, auto-determinată să experimenteze.

  1. Acestia se adapteaza situatiilor.

In succes nu este vorba de a evita eșecul. Este vorba despre a învăţa din greşeli. Ia citatul celebrului Thomas Edison despre inventarea becului: “Eu nu am dat greș. Tocmai am gasit 10.000 de moduri care nu vor funcționa. ” Cu toții iubim un secret bun. Dar adevărul este că, atunci când vine vorba de succes, nu există nici un astfel de lucru. Aşadar începe uşor, dar începe de azi. Alege unul dintre aceste patru “secrete” și pune-l în practică la locul de muncă.

http://www.success.com/article/4-secrets-of-insanely-successful-people

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 54