Patru semne ca esti pregatit pentru o schimbare

signsyourereadytomakeachange

Adevărul este că iubim certitudinea. Cercetările confirmă faptul că, creierul nostru iubeste predictibilitatea şi să ştie la ce sa se aştepte. Urmatoarele sunt cateva semne care indica faptul ca s-ar putea sa fii pregatit pentru o schimbare:

1.Disconfortul

Disconfortul este o emoție puternică. Ne dorim ca acest sentiment sa se indeparteze de noi și cu cât mai repede cu atât mai bine. Însa, incearcă să utilizezi acel disconfort. Nu te abate de la el. Să fie energia pentru a încerca ceva nou, pentru a te propulsa spre a învăța ceva nou sau pentru a testa o cale pe care nu ai visat ca ai putea merge.

  1. Prioritățile tale s-au schimbat.

Luam multe decizii pe tot parcursul vieții care se potrivesc la un moment dat, dar s-ar putea să nu mai funcționeze si in prezent. Ce o dată a adus bucurie sau un sentiment de implinire, acum nu il mai aduce. S-ar putea sa fie pentru că valorile tale s-au schimbat? Sau poate ca ai realizat acest obiectiv de prea multe ori și vrei ceva mai mult?

3.Raspunsurile vechi nu mai functionează

Te simti ca si cum te-ai lovi cu capul de perete. Ceea ce a funcționat bine în trecut, nu se mai potrivește in prezent. Există o anumita frustrare atunci când ceea ce a functionat în trecut, pur și simplu nu se potrivește in viața ta sau in situația din prezent. Învăța ceva nou, încearca o nouă strategie, să implice altele noi informații. Atunci când răspunsurile vechi nu funcționează, decide ce este sub controlul tău să le schimbi și să le adaptezi.

  1. Noile idei nu au unde să meargă.

De multe ori cele mai bune idei au nevoie de timp. Adam Grant, autor al Originals, a constatat prin cercetările sale că gânditorii originali cei mai inovatori lasă ideile să se dezvolte și apoi iau măsuri. Dar, nu lua decizii mari, in momente tensionate de emotii puternice, cum ar fi un divorț, o mare schimbare la locul de muncă, o pierdere de familie. Acestea sunt perioade care ar putea conduce la decizii bazate pe sentimentul tau curent, mai degrabă decât pe motivele solide pentru a face o schimbare. Acordă-ţi ceva timp pentru ca lucrurile să se echilibreze, astfel încât să poti evalua mai bine situația. Utilizează disconfortul. Foloseste noile idei pentru a merge mai departe. Gândurile care apar ca frustrare sau incertitudine pot fi indicatori interni ca poti face mai mult, ca esti pregatit pentru o schimbare.

http://www.success.com/blog/4-signs-youre-ready-to-make-a-change

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 27