Patru semne că şeful este mai ’’dăunător’’ ca ţigările

AAEAAQAAAAAAAAYnAAAAJGU5N2RjZmRhLTMxN2UtNGY1MC1hNWJjLTcyYTc2YzBiNDM1YQ

“Seful rau” a devenit o parte comică la locul de muncă, mai ales în filme și televiziune, dar când lucrezi de fapt, pentru un sef rau, nu mai este nimic amuzant. Cercetatorii de la Harvard Business School si Universitatea Stanford au analizat rezultatele a mai mult de 200 de studii pentru a intelege mai bine efectele stresului la locul de muncă.

Acestia au descoperit ca grija în a pierde locul de munca îţi dă 50% mai multe sanse de a experimenta o sănătate precară, iar un loc de muncă prea exigent îţi oferă cu 35% mai multe sanse de a te pricopsi cu o boala diagnosticată medical.

Nesiguranța locului de muncă și cererile neincetate caracterizează perfect mediul creat de un sef rau, și efectele negative asupra sanatatii măsurate de cercetătorii de la Harvard și Stanford. Acestia au observat ca lucrând pentru un astfel de şef este similar cu faptul la care sunt expusi fumptorii pasivi.

Persoanele stresante din această funcţie sunt mai frecvente decât crezi. Cercetările recente ale American Psychological Association au raportat ca 75% din muncitorii americani îşi identifica seful ca fiind cea mai rea parte de la locul de muncă și 60% dintre lucrătorii din SUA ar refuza o mărire de salariu în favoare unui şef mai bun.

Problema este că, cu cât timp stai mai mult la un loc de muncă, chiar dacă ai un sef abuziv, cu atat mai greu îti este să pleci, deoarece aici intervin alte motive, familie şi resurse financiare. De aceea este important sa stim cum sa recunoaştem semnele unui sef rău cât mai devreme. Iată câteva lucruri importante la care ar trebui sa fim atenti.

1.Denigrarea.Uneori este necesar ca sefii să dezvaluie anumite feedback-uri despre performanta noastra, ceea ce de multe ori nu poate fi usor de ascultat. Dar unii dintre ei dau impresia observabilă, că se bucură de acest lucru. Acestia de multe ori, nu iti acordă doar un simplu feedback, defapt se bucură de actul in sine şi mai ales dacă au audienţă. În timp ce nu vrei neaparat un șef care poate oferi feedback-ul dur, cu siguranta nu ai dori să lucrezi pentru cineva care se bucură de critică și vina. Dacă acesta e genul de șef pe care il ai, este momentul să treci repede mai departe, de dragul sănătății tale.

2. Temperamentul isteric. Ca toți ceilalți, sefii au şi zile proaste. Presiunea l-ar putea face să îşi piardă cumpătul, lucru care nu ar trebui se întâmple în mod regulat.

3. Așteptările nerezonabile. Aceştia sunt sefii care așteaptă să pună în ore nerezonabile ceva ce serveste unui scop minor. Dacă aveți sentimentul că v-ati dezamăgit seful de fiecare data cand plecti de la birou, atunci lucrați într-un mediu nesănătos.

4. Imposibilitatea de a conduce prin exemplu. Dacă există un lucru care conduce aproape toți angajații spre nebunie, acela este un sef care nu stie să discute. Este extrem de dificil să te simti inspirat și să iei locul de muncă în serios atunci când persoana care îţi stabileste standardele nu se ridică la aceste așteptări. Daca seful este un ipocrit, e timpul să mergi mai departe.

http://www.talentsmart.com/articles/4-Signs-Your-Boss-Is-Worse-Than-Cigarettes-1379106830-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 69