Patru sfaturi pentru a ramâne ferm in credinţele tale

channelyourbravery

Este un lucru să fii curajos când acest curaj iţi aduce beneficii proprii, dar este altceva sa dai dovadă de curaj chiar şi fiind conştient că există posibilitatea de a suferi. Ce faci în această situatie? În cazul în care un coleg de muncă este maltratat, de exemplu, vorbești în numele său, chiar dacă aceasta înseamnă să îţi pui in pericol locul de muncă?

În cazul în care copilul tău beneficiază de un tratament preferențial la școală pentru că ai donat bani, nu ceri aceeași considerație pentru studenții părinților care nu își pot permite să dea?

Urmatoarele sunt cateva sfaturi care te vor ajuta să iţi dezvolti curajul moral:

  1. Ce este mai important?

Aceasta este prima întrebare la care ar trebui sa raspunzi atunci când iei decizii care implică morala-chiar inainte să te gandesti la rezultatele posibile, spune Manji. Dacă nu îţi este clar cu privire la ceea ce este “corect”, este timpul să iti verifici curajul moral. Poţi decide că urmările luării deciziei de “drept” nu sunt corecte, dar cel puțin ai făcut o alegere conștientă.

  1. Fii conştient de consecinţe.

Dacă stii că reclamandu-i sefului tau te-ar putea costa slujba, este de înțeles că doreşti să îţi găseşti un alt loc de muncă sau ai cateva economii care te vor salva cateva luni. Este nevoie de timp pentru a dezvolta curaj moral.

  1. Fereşte-te de “gândirea în grup.”

Un comportament cercetat de către psihologul Irving Janis, este gandire in grup, ceea ce se întâmplă în grupuri mici și de coeziune “, atunci când gândirea critică pierde în mod obișnuit forțele de consens.” Este cel mai mare obstacol pentru curajul moral, spune Manji. Gandirea in grup se gaseste în spatele efectului de martor, un instinct natural de a ignora nedreptățile publice pentru un sentiment de siguranță personală și de apartenență. De asemenea, aceasta este responsabilă pentru scaderea eticii, un proces inconștient care permite componentelor etice ale unei decizii să se estompeze de la vedere ca să ne concentrăm asupra altor aspecte ale acesteia.

  1. Reformularea conflictului.

Ann Tenbrunsel, Ph.D., profesor de etica în afaceri la Colegiul Mendoza Business de la Universitatea Notre Dame și directorul de cercetare al Institutului de Etică în afaceri la nivel mondial, crede că acționând moral curajos este o chestiune simplă de mentalitate. Intr-unul dintre studiile sale, participanții au fost confruntaţi cu o dilemă ipotetică. Dar, mai întâi, jumătate dintre ei au trebuit să se gândească la o decizie de afaceri, in timp ce celeilalte jumatate li s-a spus să se gândească la o decizie de etică.

Apoi, după o sarcină fără legătură pentru a le distrage atenția, li s-a dat posibilitatea de a înșela. Grupul de afaceri a fost mult mai plauzibil să mintă și să înșele decât grupul de etică. Aceeași opțiune dar rezultate opuse, toate din cauza schimbării de mentalitate. Încercați încadrarea in situatii dificele ca și cei etici, de asemenea, înainte de a examina alte fațete.

http://www.success.com/article/4-tips-for-standing-up-for-what-you-believe-in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 15