Patru tipuri de “zgomote” mentale pe care ar trebui sa le ignori. Invață să distingi informația de zgomot

 

peaceandquiet

În lumea muncii , suntem supuși unui flux nesfârșit de informații, de zgomote, cum ar fi întreruperile din partea colegilor sau alertele de știri primite pe telefoanele mobile pot fi deosebit de periculoase. Dacă cedezi acestora, iti vor scadea motivatia si concentrarea. A învăța să distingi informația de zgomot nu este ușor. Urmatoarele sunt patru tipuri de astfel de zgomote care impiedfica de multe ori atingerea obiectivelor:

  1. Imposibilul de realizat: Comportamentul tău nu va fi modificat de informații. În cazul în care informațiile nu te vor îndemna să îţi schimbi comportamentul, sunt străine. O tragedie în știri, de exemplu, este teribila, dar complet in afara controlului tau.

    2.Inoportun: Nu o să utilizezi aceste informații și iminent ar putea fi   schimbate pana la momentul in care le vei utiliza.

  1. Ipotetic: Aceasta se bazează pe ceea ce cineva crede că “ar putea fi” în loc de “ceea ce este.” Ce se întâmplă dacă ai putea avea înapoi toate minutele din viata in care ai ascultat prezicerile despre vreme, multe dintre care s-au dovedit a fi greșite? Sa te gandesti ce s-ar intampla este o pierdere de timp.

  1. Distragerea: Zgomotul iti distrage atenția de la obiectivele tale. În cazul în care obiectivul tau este sa termini lucrul astfel încât să poti petrece mai mult timp cu familia, uitandu-te la telefonul mobil nu te va ajuta de loc.

http://www.success.com/article/4-types-of-mental-noise-you-should-ignore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 87