Paul McCartney s-a inspirat dintr-o poză de revistă pentru a compune “Lady Madonna”

 

Cantautorul englez și fost membru al trupei The Beatles Paul McCartney a dezvăluit că s-a inspirat dintr-o poză a revistei ‘National Geographic’ pentru a compune piesa ‘Lady Madonna’, în care este vorba de o mamă care își hrănește copilul la piept, relatează EFE.

‘Lady Madonna’ a fost lansată în 1968 și a ajuns pe primul loc pe lista celor mai difuzate cântece, devenind una din piesele cele mai cunoscute ale cvartetului din Liverpool.

Numărul din ianuarie 1965 al revistei ‘National Geographic’ prezenta o fotografie, intitulată ‘Mountain Madonna’, a unei femei care își alăptează bebelușul având alături un alt copil care râde.

“Uneori vezi imagini prezentând mame și te gândești că este vorba de o mamă bună. Pur și simplu poți spune că există o legătură cu copilul. Această poză m-a impresionat și m-a inspirat să scriu cântecul”, a explicat McCartney, citat de mass-media britanice.

Fostul solist și basist al grupului The Beatles a vorbit și despre capacitatea sa de a da concerte de trei ore fără să obosească, deși a împlinit în iunie 75 de ani.

“Cred că mă simt bine. Susțin concerte de trei ore și nu mă simt sfârșit. Încă sunt puternic”, a subliniat el.

Paul McCartney va vorbi despre acest subiect și despre alte teme în documentarul intitulat ‘One day a week’ care va fi difuzat pe platforma Youtube la 3 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 54