PAULOWNIA IN FELIX

75590_343756812400631_1263855207_nPAULOWNIA IN FELIX

Am preluat cu multa placere descrierea unei afaceri  descrisa cu pasiune de VERONICA BURSASIU, material pe care vi-l prezetam pai jos.

            Paulownia este considerat arborele minune atât datorită ritmului său de creştere nemaintâlnit, cât şi proprietăţilor cu totul ieşite din comun pe care le are. Povestea arborelui păsării Phoenix începe în Bihor din Băile Felix. Acolo unde Gheorghe David şi Florin Vrăbieş au plantat primele seminţe de pauwlonia. Pentru ca apoi să cerceteze modul în care aceasta se aclimatizează la noi şi să pună şi bazele unei asociaţii de profil pentru a putea avea acces la fondurile europene. Care este povestea unei afaceri inedite, aflăm chiar de la cei care fac pionerat în creşterea şi cultivarea arborelui viitorului.

            „ În 2010 am aflat de la o familie de prieteni din Germania despre existenţa arborilor paulownia, un hibrid, ce provine din China. În 2011, un evreu din Sânpetru, Braşov, care are o fermă zootehnică, a apelat la mine să-i fac un proiect de finanţare pentru dezvoltarea fermei şi pentru a cultiva paulownia accesând fonduri europene.Am început să mă documentez, am luat legătura şi cu prietenul din Germania şi am constatat că acest copac „minune” se pretează a fi cultivat şi la noi şi astfel, împreună cu prietenul şi asociatul meu Ghiţa David, ne-am decis să începem creşterea şi cultivarea arborelui inteligent”, spune Florin Vrăbieş. Mai mult aici.

———————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile……………..despre copaci si vase….

Adam si Eva sunt izgoniti din rai. La plecare, ei intreaba:
– Doamne, cine va spala vasele?
Dumnezeu le spune :
– Va voi pune la o incercare. Va veti sui intr-un copac si voi da drumul la o pisica salbateca sa va chinuie. Cine va vorbi primul, acela va spala vasele toata viata. Zis si facut. Vine pisica si se urca pana la Eva, o
zgaraie pe picioare, o musca, Eva, nici un cuvant. Trece pisica la Adam. Il zgaraie pe picioare, il musca, se ridica mai sus si observa intre picioare doi motocei. Pisica incepe sa se joace cu ei si la un momen dat, observa ca un soricel ce era ca mort, incepe sa se miste si sa creasca.
Si-a luat atunci pozitia de asalt, dar cand sa sara, Eva a urlat:
– Zat fire-ai a dracului !
De atunci a ramas lege: femeia spala vasele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 76