PayPal nu va mai putea sa protejeze falsificatorii

RTX2BGT4

Cine vinde produse falsificate și copii neautorizate pe internet ar trebui să nu mai folosească serviciul de plăți PayPal. Curtea Regională de la Hamburg insistă pe publicarea datelor vânzătorilor, dacă aceștia sunt suspecți de activitate criminală.

Serviciul de plăți financiare PayPal trebuie, potrivit unei hotărâri a Curții Regionale de la Hamburg, să dezvăluie identitatea propritarului de cont dacă acesta este implicat în procese cu suspiciuni privind încălcare de drepturi de autor, marcă sau brevete. Titularul de drepturi de autor ar putea solicita tribunalelor germane o cerere de informații, explică firma de avocatură de la Hamburg, Rasch Rechtsanwälte, care a obținut decizia în instanță. Un purtător de cuvânt al curții a declarat că motivele hotărârii nu vor fi deocamdată dezvăluite.

În cazuri concrete este vorba despre melodii sau piese copiate ilegal, care sunt vândute pe internet la prețuri de dumping și apoi plătite prin intermediul PayPal. Iar dacă persoanele responsabile nu pot fi contactate prin intermediul unei secțiuni speciale de pe pagina web, artistul sau casa de discuri prejudiciată poate cere din partea PayPal dezvăluirea informațiilor de contact ale deținătorului de cont.

Serviciul de plăți online, care are sediul european la Luxemburg, cere rejudecarea cazului în fața unui tribunal luxemburghez. Judecătoria de la Hamburg a respins această cerere. Pe viitor PayPal trebuie să dezvăluie numele proprietarului de cont, dacă titulari de drept de autor cer acest lucru în instanță din Germania. Tribunalul regional de la Hamburg a mai declarat că o bancă cu activități în întreaga Europă va fi acționată în judecată doar prin filiala corespunzătoare a acesteia.

Mirko Brüß de la casa de avocatură Rasch Rechtsanwälte din Hamburg, spune că decizia este de o importanță deosebită, mai ales acum când PayPal devine aproape un standard în plățile online. Falsificatorii de produse nu mai trebuie să se bazeze că se pot ascunde în spatele unui cont de PayPal, mai adaugă acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PayPal-darf-Produktfaelscher-nicht-schuetzen-article18174026.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 36