PayPal sancționată pentru practici frauduloase

_83115454_46356e36-0aaa-45f0-bb4b-c3db863f9cd0

PayPal sancționată pentru practici frauduloase

Serviciul de plată online PayPal a fost de acord să plătească 25 milioane de dolari amendă și despăgubiri în SUA după ce a fost acuzat de înșelătorie asupra clienților. Un gardian al guvernului a denunțat compania pentru adăugarea de noi membri la un sistem de credit-card, fără a le cere consimţământul. De asemenea, printre alte infracţiuni, a spus că PayPal a manevrat greşit disputele pe proiectele de lege.

Compania deţinută de eBay s-a oferit să soluționeze cazul, fără a admite fărădelegi. Un judecător trebuie să aprobe acordul pentru a deveni în mod legal obligatoriu. Sistemul PayPal Credit este o schemă de plată întârziată, care permite utilizatorilor să prelungească perioada de plată a facturilor pe mai multe luni, achitând o rată lunară a dobânzii pentru acest privilegiu. În cazul în care vor avea plăţi restante, membrii vor trebui să plătească taxe suplimentare.

Acordul propus prevede că societatea va înființa un fond de 15 milioane de dolari pentru a compensa clienții afectați și va plăti o amendă de 10 milioane de dolari biroului. Aceasta este a doua oară în ultimele luni, când PayPal a fost sancționată de către guvernul Statelor Unite. În luna martie, a fost de acord să plătească 7,7 milioane de dolari Trezoreriei SUA că ar fi permis plăți care au încălcat sancțiunile împotriva Iranului, Cuba și Sudan.

http://www.bbc.com/news/technology-32810280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 12