PAZNICII UE

 

  • iaqJ7ijMyMKATelefonica oferă frecvențe

Achiziționarea E-Plus de către Telefonica nu este considerată încă a fi finală. Compania mamă spaniolă a O2 se bazează acum pe investigațiile UE privind carteluri. Concurenții ar putea obține unele frecvențe de telefonie mobilă.

 

Telefonica, compania mamă a O2 vrea, potrivit unui raport de presă să obțină, prin cedarea unor frecvențe telefonice, aprobarea Comisiei UE pentru preluarea planificată a companiei E-Plus. Compania spaniolă a oferit paznicilor concurențiali de la Bruxelles posibilitatea ca un nou furnizor să închirieze de la ei un spectru îngust de frecvențe din Germania. Informația a fost făcută publică de Financial Times.

 

Acest lucru ar asigura prezența pe piață a 4 companii, chiar și după preluarea E-Plus. La urma urmei, Comisia Europeană este îngrijorată de faptul că prețurile la servicii de telefonie mobilă vor crește în Germania, dacă numărul furnizorilor scade la trei. De asemenea, frecvențele sunt insuficiente.

 

Comisia Europeană a trimis avize rivalilor Telefonica pentru a le cere părerea. Conform jurnalului Telefonica, aceasta a fost de acord, de asemenea, să ofere frecvențe la prețuri reduse către până la trei concurenți. Oferta va fi însă retrasă dacă nu va primi răspunsuri adecvate până la sfârșitul anului.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telefonica-bietet-Frequenzen-an-article12662916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =