PC-UL A MURIT

  • RTR38DZCMoartea PC-ului

Un PC poate fi utilizat la locul de muncă. Dar acasă alegerea consumatorului merge pe varianta unei tablete, smartphone sau phablet. Conform estimărilor cercetătorilor de piață, vânzările de PC-uri vor mai scădea continuu până în anul 2018.

 

Anul trecut a fost înregistrată cea mai abruptă scădere din istoria afacerilor cu PC-uri, trend ce va fi continuat și în anul 2014. Institutul de cercetări de piață IDC prognozează un declin de 6,1%. Scăderea va încetini apoi și va fi mai puțin abruptă, dar acest lucru nu se va petrece mai devreme de anul 2018, conform IDC. Motivul este faptul că utilizatorii și întreprinderile aleg să achiziționeze mai mult smartphone-uri sau tablete.

 

Astfel, pentru producătorii de PC-uri cifrele au efecte semnificative. În 2012 s-au vândut aproape 350 de milioane de PC-uri. În acest an, conform previziunilor celor de la IDC, se vor vinde abia 296 de milioane. În anul care vine declinul va încetini la 0,8%, conform estimărilor din partea cercetătorilor de piață. Cu toate acestea, s-a crezut anterior că această scădere se va opri în anul 2014. În 2018 se preconizează că vor mai fi vândute 292 milioane  de calculatoare personale.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-lange-Sterben-des-Personal-Computers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =