Pe piaţă mai funcţionează legal 1854 de agenţii de turism / Lista agenţiilor care nu au prezentat poliţe de asigurare

ag_07536200

În prezent pe piaţă funcţionează legal 1854 de agenţii de turism, care îndeplinesc cele trei condiţii necesare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul ANAT.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a retras licenţele a 1.384 de agenţii care nu au prezentat o poliţă valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice.

În fapt, este vorba de 1290 de agenţii, restul până la 1385 fiind oficii care funcţionau în baza unor anexe la poliţele încheiate de agenţiile mamă, spun sursele citate.

Lista poate crea confuzie, într-o oarecare măsură, pentru că ANT nu a operat modificările venite de la agenţii, de genul schimbărilor de sedii sau chiar a încetării funcţionării unora, au adăugat sursele citate.

Pachtele turistice deja achiziţionate de la agenţiile rămase fără licenţă vor fi onorate, iar agenţiile nu vor mai vinde vacanţe, au precizat sursele citate.

Pe reţelele sociale au apărut informaţii venite din partea unor agenţii de turism care apar pe lista ANT dar care fie susţin că respectă prevederile legale, fie reclamă că nu au primit notificările ANT nici prima oară, în luna martie, nici a doua oară.

Un comunicat al ANT precizează că este interzisă, potrivit prevederilor legale, „desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.

Lista agenţiilor de turism care nu au făcut dovada deţinerii poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, precum şi cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate apare pe site-ul www.turism.gov.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =