PE SCURT

budi-bar-69370

ZECE STRAZI= 5,2 MIL LEI

Viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, a facut publica, receptia partiala a zece strazi proaspat asfaltate in Oncia. Străzile Drăgășanilor, Grâului, Secarei, I. P. Pinicio, Valea Drăganului, Cimbrului, Th. Morus, Vișeului, Siretului și Frasinului sunt strazi unde lucrarea executată de firma Selina a inclus readucerea la nivel a carosabilului, înlocuirea de conducte din azbest , introducerea de rețele de apă și canal, suma  investita fiind de 5,2 milioane lei (cu TVA inclus).

TRANSPORTUL IN BIHOR

Societatea de transporturi SC Otgabi Impex SRL din Sălard a dat în judecată Consiliul Judeţean, pentru traseele de transport prost gândite de Executivul CJ Bihor, cerind   comasarea mai multor trasee şi includerea lor într-o singură grupă. Astfel se cere desfiinţarea grupei de trasee nr. 005 şi scoaterea la licitaţie ca trasee independente, a următoarelor trasee: Sălard – Oradea, Oradea – Sântimreu şi Oradea – Hodoş. Societatea transportatoare a acţionat în instanţă HCJ nr. 294/21.12.2012, pe cale separată cerând şi suspendarea acestei Hotărâri. Ambele dosare se judecă la Tribunalul Bihor.„Cererea de suspendare a actului administrativ este lipsită de fundament juridic, neexistând îndoieli puternice privitor la legalitatea acestuia”, zice comunicatul CJ Bihor. Ieri, marti,29.10 2013 Consiliul Judeţean a aprobat modelul contractului de delegare a serviciului public de transport judeţean pentru persoane, prin curse regulate care vor fi contractate  cu acele companii transportatoare care vor câştiga la licitaţia naţională organizată în prezent de Ministerul Transporturilor, pentru traseele de curse regulate din judeţ.

ADI TRANSREGIO

Ca tot suntem pe transport, azi, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transregio pune în dezbatere publică toate detaliile introducerii curselor OTL în comunele Borş şi Sânmartin, în Sala Mare a Primăriei de la ora 10, ora la care nu cred ca vom sta la coada ca sa intram la dezbateri. “Am mai organizat o dezbatere publică pentru Oradea în luna mai, pe 29 octombrie ţinem o dezbatere publică în Borş, iar în 5 noiembrie vom avea o dezbatere şi la Sânmartin, temele fiind: studiul de oportunitate, regulamentul serviciului public de tranport persoane, caietul de sarcini şi proiectul contractului cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport prin curse regulate pentru Borş şi Sânmartin”, a spus Ciprian Barna, directorul Zonei Metropolitane Oradea.

OPERATIVA CJ BIHOR

Intilnirea periodica a CJ Bihor a fost foarte operativa, atat de rapida ca aproape la doua minute se aproba o hotarire.Printre acestea au fost  cele privind rectificarea bugetului judeţului pe anul în curs (200.000 lei au fost mutaţi de la programul lapte-corn pentru finalizarea unui drum între Nojorid şi Chişirid), aprobarea contului de execuţie bugetară pe trimestrul al III-lea, modificarea statutului judeţului, modificarea statului de funcţii, organigramei şi regulamentului de organizare şi funcţionare la câteva instituţii subordonate (precum Spitalul de Psihiatrie din Nucet, societatea Pază şi Protecţie Bihor SRL, Teatrul Szigligeti, Serviciul Social-Comunitar Bihor, Şcoala Populară de Artă Francisc Hubic).

ITM BIHOR-BUNE PRACTICI

                      ITM Bihor organizează în data de 30.10.2013, ora 10.00, la sediul din Oradea, str. Calea Armatei Române, nr. 1 B, întâlnirea cu producătorii, importatorii şi distribuitorii. Întâlnirea este organizată cu ocazia „Sesiunii de informare a producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor privind bunele practici şi noutăţile legislative referitoare la punerea pe piaţă a produselor şi cu angajatorii, reprezentanţii acestora, lucrătorii şi partenerii sociali”. Manifestarea are loc în cadrul „Săptămânii europene a securităţii şi sănătăţii în muncă”. De asemenea, se va prezenta analiza activităţii ITM Bihor în trimestrul III 2013.

PREMII PENTRU BUDI BAR

Orădeanul Daniel Bocuț este cel al cărui proiect a fost premiat si va fi realizat în aval de Podul Ferdinand, cu suma de 7.000 lei. Viceprimarul Mircea Mălan a afirmat  că varianta Bocuț este una care „corespunde foarte bine cu ceea ce ne dorim pentru zona centrală pentru ca  facilitează traficul pietonal, dar și traficul cu bicicleta, putând fi ușor adaptat proiectelor pe care Primăria Oradea le are în lucru”. Pe locul II s-a situat  italianul Marco Gigliotti, iar medalia de bronz a fost oferita clujeanului Vlad Rusu.

————————————————————————————————————————————————————————————-

BARUL……SERPII

Fara nici o legatura cu Budi bar, ci doar motiv de a zambi..

Intr-un bar doi pui de sarpe, unul in spatele celuilalt.
– Costele noi suntem veninosi ?
– Nu stiu, da’ de ce?
– Mi-am muscat limba!!!

One thought on “PE SCURT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 25