PE SCURT

   Snapshot 2014-03-31 20-15-49 1 aprilie,nu-i pacaleala! Se scumpesc gazele naturale,

       Carburantii si tigarile

De azi, 1 aprilie va intra in vigoare o serie de normative care produc scumpiri din cresterea accizelor si din aplicarea calendarului de liberalizare la pretul gazelor. Potrivit Cabinetului Ponta, acciza suplimentara la fiecare litru de carburant vandut va fi de 7 eurocenti, astfel combustibilul se va scumpi cu 40 de bani pe litru. In ceea ce priveste pretul tigarilor, acciza acestora va creste de la 81,78 euro/1.000 tigarete ,cat este in prezent, la 84,37euro/1.000 tigarete, ceea ce va duce la scumpirea cu 23 de bani a pachetului de tigari.

Pretul gazelor naturale se va mari cu 2% pentru populatie si 5% pentru sectorul industrial alimentat de pe piata reglementata. Si tot din 1 aprilie, contribuabilii nu vor mai beneficia de bonificatii pentru plata de taxe si impozite.

 

Protest la impartirea banilor catre primariile judetului

Ziua de 31 martie 2014, le-a facut nervi PDL-istilor care au iesit din sala in semn de protest pentru cum au fost impartiti politic banii catre primarii, de catre Consiliul Judetean Bihor (CJ Bihor). Din suma de 33 de milioane de lei, impartite de catre CJ Bihor, primariile in fruntea carora se afla edili PDL-ul  au primit in jur 1,8 milioane de lei, ceea ce i-a enervat la culme pe cei din PDL, afirmand ca le-au fost date doar firimiturile.Restul banilor au fost impartiti intre PNL, PSD si UDMR.

 

Cercetari in domeniul medical in Bihor: medici si farmacisti suspecti de frauda 

Luni 31 martie 2014, au fost efectuate perchezitii medicale in judetele Bihor, Maramures, Ilfov si Mures. Ancheta vizeaza o grupare suspecta de frauda, fals sub semnatura privata,  informatii false, evaziune fiscala  si spalare de bani.

Anchetatorii spun ca in perioada 2012-2013, cei din aceasta grupare  au efectuat mai multe tranzactii fictive cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Au achizitioanat, de asemenea,  medicamente  fara  documente legale pentru oncologie si hematologie. In prezent sunt audiate 14 persoane din Maramures, iar pe parcusrul actiunii desfasurata cu sprijinul  jandarmilor, au fost confiscati peste 80.000 de dolari cash si sute de cutii cu medicamente  fara documente.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile……..adaptate cu bugetari….

La vama, politistul si cainele de la brigada anti-drog.

– Cainele meu spune ca ati consumat ceva droguri… va supunem la un test.

– Cine, eu? Dumneavoastra vorbiti cu cainele si eu am consumat droguri?!

 

*********

 

Proprietarul unei firme de constructii vorbeste cu primarul orasului:

– Am la firma un Mercedes nou, de care nimeni nu se foloseste, ma gandeam sa vi-l fac cadou.

– Nu, nici intr-un caz!… Eu nu pot primi asa cadouri scumpe.

– In cazul acesta, as putea sa vi-l vand cu 100 de euro.

– Eeee… atunci as vrea sa cumpar doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 62 =