PE SCURT -VINE IARNA

fara-incalzire-oradeaPE SCURT-VINE IARNA

PIATA OBOR isi extinde gardul urmare aprobarii date CONSILIUL LOCAL ORADEA-investitia depaseste 25 mii de lei si va fi realizata din placi de beton prefabricate.

FESTIVALUL DE TEATRU SCURT, desfăşurat anul acesta în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO), s-a încheiat alaltaseara, la Teatrul Regina Maria, prin festivitatea de premiere. Juriul alcatuit din actorul Mircea Diaconu, teatrologul Zeno Fodor şi criticii de teatru: Florica Ichim (redactor şef al revistei Teatrul AZI), Ioana Moldovan (asistent universitar UNATC) şi Doru Mareş (scriitor) a acordat premiul pentru cea mai buna actrita lui Lorincz Rita pentru rolul „Femeia III” din „Gardenia” (de Elzbieta Chowaniec, regia artistică Koltai M. Gabor) – Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timişoara si pentru cel mai bun actor lui Anton Tauf pentru rolul „Barrymore din Barrymore” (de William Luce, regia artistică Tudor Lucanu) – Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca

AJOFM Bihor are, de oferit 295 de locuri de muncă pentru cei interesati. Din acestea 226 sunt în Oradea. Pentru cei cu  studii superioare sunt  29 de oferte pentru  amanetar, analist cumpărări, manager asigurări şi şef şantier.Persoanele cu studii medii sau şcoală profesională au o oferta  de 158 de locuri de muncă.

TOT CONSILIUL LOCAL  a aprobat  luni o rectificare de buget din ultimele trei luni pentru a salva CET-ul si desigur incalzirea orasului. Concret 7,3 milioane lei s-au taiat de la construcţia podului Macio, si de la accesul în viitorul parc industrial din strada Ogorului, si uite asa se asigura finantarea caldurii pentru aceasta iarna.

IŞJ BIHOR a finalizat cele două proiecte europene în cadrul cărora au fost instruite aproape 10.000 de cadre didactice prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectele au implicat mai multe judeţe din ţară dar şi Capitala, însă liderul de proiect, a fost Bihorul prin IŞJ.Valoarea proiectului a fost de circa 20 mil lei din care 16 mil lei nerambursabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 46