PE SCURT DE IERI

red-de-insolvente-insumisosBIHORUL E DIN PACATE NR 1 LA INSOLVENTE

Numărul firmelor intrate in  insolvenţă a ajuns la 20.220 pe noua luni, în luna septembrie 1.734 de societăţi ajungând în situaţia de a nu-şi mai putea plăti datoriile, potrivit (ONRC).  Numărul de insolvenţe din septembrie este mai mare decât nivelul înregistrat în luna precendentă, când 1.028 de firme au intrat în insolvenţă.Bucureşti şi Bihor conduc în topul judeţelor cu cele mai multe insolvenţe în acest an, cu 2.593 (în creştere cu 15% faţă de 2012), respectiv 1.206 (+20%), urmate de Galaţi cu 1.186 (+60%). Cele mai puţine insolvenţe au fost consemnate în judeţul Călăraşi – 134 de cazuri şi Harghita – 161 de cazuri în acest an.Domeniile cu dificultăţi financiare sunt în continuare cele din comerţ, peste 7.170 intrate în insolvenţă, dar şi cele din construcţii – 2.723, hoteluri şi restaurante – 2.221 şi industria prelucrătoare – 2.211,aceasta dintr-un milion de firme active la sfarsitul lui septembrie.

ATEBANK ARE SEF

Marinel Burduja, fostul vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, va fi preşedintele executive al Băncii Române pentru Credit şi Investiţii (BRCI), actual ATE Bank România preluată de Dorinel Umbrărescu de la Piraeus Bank. Din echipa de conducere a băncii vor mai face parte Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, fost şef al Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, de la Raiffeisen Bank, şi Andrei Popovici, de la McKinsey. ”Consiliul de Administraţie al BNR a aprobat joi conducerea viitoarei bănci rezultate după finalizarea tranzacţiei de preluare a ATE Bank de la Piraeus şi care se va realiza cu asumarea unor active şi pasive. Avizarea noii conduceri intră în vigoare la data finalizării tranzacţiei“, a declarat directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României, Nicolae Cinteză, potrivit Mediafax.   Cinteză a precizat că, după finalizarea tranzacţiei, BNR va aproba şi noua denumire a băncii.

BIZTECH EDITIA NR 3

BizTech, organizat de CG&GC HiTech Solutions pe 11 octombrie la hotel DoubleTree by Hilton, s-a concentrat pe cloud computing, virtualizare şi responsabilitatea managerului faţă de sine, companie şi angajaţi. Printre participanţii la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai Microsoft, Intel sau Canon.”Peste 100 de manageri orădeni au participat la BizTech Oradea 2013, conferinţă care, spre deosebire de anul 2012, când reprezentanţii companiilor bihorene au avut la dispoziţie două zile de prezentări, s-a desfăşurat pe parcursul zilei de 11 octombrie. Un moment importat în cadrul conferinţei a fost prezentarea Dr. Ec. Dr. Ing Stelian Brad, Prorector în cadrul Universităţii Tehnica din Cluj Napoca, despre Clustere IT şi importanţa atragerii de fonduri structurale pentru finanţările proiectelor IT. Printr-un studiu de caz invitaţii au aflat cum ar trebui să fie structurat un proiect inovator din segmentul tehnologiei”, spune comunicatul transmis, luni, de CG&GC HiTech Solutions.

ILIE BOLOJAN PRESEDINTE EXECUTIV AMR

Primarul Oradiei Ilie Bolojan a fost ales președinte executiv al Asociației Municipiilor din România, asociate infiintata in 1990 în scopul promovării şi protejării intereselor comune ale celor 103  colectivităţi locale. Prim-vicepreședinți ai AMR au fost aleși Gheorghe Falcă, primarul Aradului, și Gheorghe Nichita, primarul Iașiului. Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc a fost reales președinte al Asociaţiei.„Voi urmări trei direcţii principale. În primul rând voi susţine procesul de descentralizare, în aşa fel ca acesta să includă transferul de fonduri. În al doilea rând, voi susţine schimbul de bune practici între municipiile membre ale asociaţiei, precum şi cu ţările UE, astfel ca să avem servicii mai bune. Nu în ultimul rând, voi susţine modificările legislative care să ne permită să ne onorăm mai bine responsabilităţile ce ne revin, fiindcă sunt situaţii în care nu ne ajută cadrul legal – cum a fost cea a reabilitării faţadelor sau gestionarea situaţiei câinilor”, a sustinut Ilie Bolojan.

AL DOILEA KAUFLAND IN ORADEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 23