PE SCURT DE IERI

dispatcher.phpNOU PE CORSO

Pietonala orădeană, a beneficiat ieri de apariţia a patru actori pe picioroange de la Trupa “Szárnyas Sárkányok” (Dragonii cu aripi) din Ungaria. Modul inedit de a chema lumea la spectacolul lor de teatru, face parte din agenda Festivalului “Fux Feszt” al Teatrelor Maghiare Profesioniste de Păpuşi din Ardeal, care se desfăşoară, în aceste zile, la Oradea.

TABLOURI PROTEJATE SI NEFURATE

O selecție reprezentativă de tablouri semnate de cei mai valoroși pictori români – Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Ressu, Dărăscu, Baba etc. a fost expusă in 17 septembrie, între orele 17.00-21.00, în spațiul găzduit de cel mai nou hotel de lux din Oradea. Este de semnalat discretia cu care s-a organizat expozitia avand in vedere ca mediul de afaceri si-ar fi dori o participare  pe masura cuvenita evenimentului, dar posibil sa fi fost o actiune de protectie a valorilor expuse si asa, tablourile nu au fost furate-:).

PRIMARIA 18-35

Primaria oradeana va da in folosinta doua centre care se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani din Oradea,”nu au locuinţă şi nu dispun de mijloacele financiare necesare închirierii sau cumpărării unei locuinţe”, a subliniat reprezentantul municipalitatii.Cele doua centre sunt: Dignitas (Eftimie Murgu, nr. 9), cu o capacitate de 32 de locuri, şi Candeo (Iuliu Maniu, nr. 20), cu o capacitate de 40 de locuri, modernizate datorita  finanţării nerambursabile de la Ministerul Muncii şi Banca Mondială prin Programul “Tinerii aflaţi în situaţii de risc”.

FELIX SI FIZICIENII MEDICALI

Colegiul Fizicienilor Medicali din România, impreuna cu  Universitătea din Oradea şi a Spitalul Judeţean de la Oradea, azi, joi (19 septembrie), organizeaza in staţiunea Băile Felix  Cursul de Educaţie Profesională Continuă în Fizica Radiologiei de Diagnostic şi Intervenţională” şi a IV-a Conferinţă Naţională a Fizicienilor Medicali având încorporată Adunarea Generală CFMR 2013. Manifestarea e dedicata   personalului care lucrează cu aparatura de imagistică din spitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60