PE SCURT DESPRE O EXISTENTA LUNGA, SALONTA FACE 800 DE ANI

salonta

Azi vineri, 6 iunie, Consiliul local și Primăria Salonta vor organiza „Ceremonia de felicitare a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de conviețuire”. La ora 17:30, Parada Copiilor va marca dechiderea oficială a manifestărilor prilejuite de aniversarea a 800 de ani de existenta a Salontei, iar la ora 18:30, salontanii sunt așteptați la un spectacol care va avea loc pe scena Pieței agroalimentare.
Festivalul continuă sâmbătă, de la ora 9:00, pe terenul de fotbal de lângă Sala de sport „Sándor Péter”, cu mai multe concursuri culinare și competiții sportive, demonstrații de parașutism, programe artistice, cascadorii, precum și o inedită gală de box, pe scena Pieței.
De asemenea , autoritățile vor descoperi o placă comemorativă la Obeliscul izraelit, situat pe strada Oradiei, marcând astfel 70 de ani de la tragicul moment al deportării evreilor din Salonta.
Duminică, 8 iunie, aceeasi scena din noua Piață Agroalimentară va găzdui programe artistice de dansuri și muzică populară susținute de ansamblurile „Mărțișorul” și „Miorița”, precum și Concertul extraordinar al solistului Puya. În premieră, orașul Salonta se va metamorfoza într-o citadelă futuristă, printr-o feerie magică de lumini și efecte speciale, în cadrul spectacolului „Laser Show” care va încheia festivalul din acest an.

Török László inimosul primar al Municipiului Salonta premiat recent la Gala Top Branduri Bihorene, organizata de FPB, prin titlul de excelență, acordat pentru cele mai eficiente investiţii atrase in urbea sa, va marca incheierea manifestarilor dedicate marelui eveniment, duminica seara,  cu un concert de mandoline  prin care salontanii mulțumesc lui Dumnezeu pentru 800 de ani de binecuvântare spirituală și materială, în diversitate și bună înțelegere atestata documentar pentru prima dată în anul 1214.

——————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..in spiritul diversitatii la zilele salontane doi buni prieteni, Gyuri si Vasile discutau…

-Ioane, am doua vesti proaste, cum sa ti le zic?

-Combina-le!

-Nevasta-ta ne inseala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 9 =