pedeapsa gm

Snapshot 2014-05-18 12-41-56

  1. GM condamnat la amenda record

Dezastrul privind sistemele de aprindere devine din ce in ce mai scump pentru General Motors. Acum se mai acumuleaza pe langa costul reparatiilor si o penalizare. Compania auto a fost prea lenta in privinta retragerilor conform autoritatilor de supraveghere.

Din cauza retragerii intarziate de milioane de automobile, cu sistemul de aprindere defect, GM este acum nevoita sa achite o amenda record. Producatorul auto din SUA trebuie sa achite o amenda de 35 de milioane de dolari, conform declaratiei NHTSA Transportation Security. Acesta este maximul statutar si pedeapsa maxima civila, care a fos impusa vreodata de catre autoritate pentru o campanie la rechemare de  automobile.

Ministrul american pe probleme de transport, Anthony Foxx, a declarat ca siguranta este prioritatea lor. De asemenea, acesta a mai dorit sa avertizeze toti producatorii de automobile ca acestia vor fi trasi la raspundere in cazul in care nu abordeaza corespunzator defecte ale automobilelor ce pot pune in pericol viata sau siguranta proprietarilor. Chiar daca pedeapsa NHTSA este un record, General Motors va putea trai cu acest lucru. Aceasta amenda record este doar o fractiune din venitul net al companiei, care s-a ridicat la 3,8 miliarde de dolari anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 1