Pedeapsa inedita, Australia pedepsește BMW cu o amendă de milioane pentru acordarea neprofesionista de credite

deed564e5b659cd709ea125ceff6108b

Subsidiara financiară a constructorului auto BMW ar fi adus în pragul falimentului mii de clienți australieni datorită promovării și acordării facile de credite pentru achiziția unui automobil. Acum BMW trebuie să despăgubească persoanele afectate și să facă ceva pentru educația lor economică.

Datorită faptului că au acordat extrem de ușor credite neperformante către clienți de automobile din Australia, BMW trebuie să despăgubească clienții afectați cu o sumă totală de aproximativ 50 de milioane de euro.

Împrumuturile au fost acordate de subsidiara financiară a producătorului de automobile, chiar dacă clientul nu își putea permite achiziția unui automobil nou sau chiar dacă acesta nu avea posibilități de rambursare, anunță autoritatea australiană de supraveghere, Australian Securities and Investment Commission (ASIC).

De asemenea, BMW trebuie să pună la dispoziție o sumă de 3,5 milioane de euro pentru a demara și susține un program de formare a consumatorilor în raport cu creditele și administrarea proprilor mijloace financiare. O cercetare a adus la lumina zilei cazuri în care clienții au fost sfătuiți prost.

Astfel că un refugiat în vârstă de 21 de ani a primit un credit în valoare de 23.000 de dolari australieni (circa 16.000 de euro) chiar dacă avea doar o lună de zile de când se angajase. Un alt bărbat a primit un credit de 50.000 de dolari australieni, chiar dacă mașina dorită de el valora doar jumătate.

Afectați sunt cel puțin 15.000 de clienți, care între ianuarie 2011 și august 2016 au intrat sub protecția consumatorului datorită unor încălcări ale legii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Australien-brummt-BMW-Millionenstrafe-auf-article19260966.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 37