Pele dă in judecata Samsung pentru o reclama din 2015

_89001921_89001920

Legendarul fotbalului brazilian , Pele a dat in judecata gigantul sud-coreean de electronice Samsung, dupa ce a pretins că firma a utilizat în mod abuziv intr-o reclama o persoana care ii semana leit. Acesta va revendica cel puțin 30 milioane de dolari, în conformitate cu documente legale depuse la US District Court din Chicago.

Spotul publicitar pentru televizoare ultra high-definition a fost folosit în New York Times, fără permisiunea lui Pele. In varsta de 75 de ani, jucatorul al cărui nume real este Edson Arantes do Nascimento, este considerat de mulți ca fiind cel mai bun jucător al tuturor timpurilor.

Se afirmă că Samsung a folosit publicitatea după ruperea negocierilor în 2013, pentru a utiliza imaginea lui Pele în promovarea bunurilor sale. Potrivit plângerii, reclama – în care Pele nu este mentionat – include o fotografie facială a unui om care “se aseamănă foarte bine”cu el, și de asemenea, o imagine mică a unui fotbalist care face o schemă de joc folosită de brazilian.

“Scopul acestei actiuni este sa obtinem o compensatie corecta pentru folosirea neautorizata a identitatii lui Pele si prevenirea unor lucruri de acest gen”, a declarat avocatul lui Pele, Frederick Sperling.

http://www.bbc.com/news/business-35926173

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 67