PENSIA SE VEDE

pensionari-calculatorPENSIA SE VEDE

Cotizarea la pensie, salariul avut la o anumită firmă, cursul unei cereri depuse la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor,toate se pot vedea printr-un click și o parola. Casa Națională de Pensii Publice, prin Portalul CNPP, ce poate fi accesat la adresa web www.cnpp.ro, oferă posibilitatea asiguraților din sistemul public de pensii, de a-și deschide un cont on line.

„Beneficiile deschiderii unui asemenea cont, în nume propriu sau pentru alte persoane fizice (prin împuternicire notarială), sunt multiple. Astfel se pot vizualiza datele din carnetul de muncă scanat; se pot vizualiza stagiile de cotizare anuale și lunare începând cu aprilie 2001: respectiv vechimea și venitul brut realizat – indiferent dacă sediul angajatorului este în Bihor sau în alt județ. Totul gratuit”, explică Leontin Țîrle, directorul executiv al CJP Bihor.

Punctajul realizat în sistemul unitar de pensii publice începând cu 01.04.2001, până la zi, declarațiile nominale depuse de către angajatorii asiguratului, accesul la informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii private, începând cu 01.03.2008 și accesul la informații referitoare la fișa financiară privind declarațiile individuale de asigurare socială și contractele de asigurare socială încheiate cu casele teritoriale de pensii sunt alte informatii care se pot vizualiza astfel.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile……de-ale pensionarilor……

Un moş la azil îi povesteşte unei colege că răposata soţie îi ţinea scula în mâini la culcare şi numai aşa putea să adoarmă. Bătrâna miloasă îl ajută deci şi ea să poată dormi moşul. Şi într-adevăr moşul adoarme şi doarme ca un copilaş. Dar odată moşu vine la ea şi-i zice:
– Îmi pare rău dar am găsit alta!
Baba supărată:
– Şi ce mă rog are ea şi eu nu am?
– Parkinson!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =