Pensionarii germani sunt înebuniți după acțiuni

Germanii care se află în pensie nu caută atât de mult siguranța pe cât v-ați aștepta. În schimb, un studiu ne arată că mulți pensionari decid să investească în hârtii de valoare. Această grupă de vârstă nu deține doar cele mai multe depozite, dar și cei mai mulți bani.

Împotriva tuturor așteptărilor, pensionarii aleg de multe ori să investească în hârtii de valoare pline de riscuri, în loc să plaseze banii în depozite care prezintă un grad de siguranță mult mai mare. Pensionarii germani consideră că acțiunile sunt un instrument bun pentru a-și investi banii agonisiți în perioada activă. Cei cu vârste peste 65 de ani iubesc în special fondurile clasice de acțiuni și acțiunile individuale. Acest lucru reiese dintr-o analiză a ING-Diba, prezentată pe scurt de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” (FAS). Banca a făcut o analiză printre cei 1,3 milioane de clienți care dețin hârtii de valoare și a acordat o atenție mai mare depozitelor acestora.

Este surprinzător faptul că pensionarii dețin cele mai multe depozite și cei mai mulți bani. Nicăieri nu se regăsesc la fel de multe depozite ca și în cazul celor peste 74 de ani (21%) și nimeni nu are mai mulți bani plasați în hârtii de valoare ca și pensionarii. Ei dețin în medie 70.477 de euro. Martin Schmidberger, responsabil de grupe de produse la ING-Diba spune că după ce se atinge vârsta pensionării volumul acțiunilor deținute nu scade.

Fondurile de indici, care dezvoltă valoarea unui indice de acțiuni, sunt mai puțin populare printre pensionari. Înainte de a se orienta către un asemenea ETF, ei cumpără mai degrabă acțiuni individuale de la firme de încredere. Ei fac de multe ori asta din plăcerea de a le vedea în propriile mâini, continuă Schmidberger. O provocare pentru pensionari este renunțarea la economisire, adică transformarea treptată a economiilor în consum. Cine vrea să fie investitor până la o vârstă înaintată, trebuie să își schimbe obiceiurile de consum, deci să cheltuie mai puțini bani atunci când bursele sunt în scădere sau se prăbușesc.

Analiza ING-Diba arată că în general locuitorii orașelor mari și a zonelor urbane au tendința de a deține mai multe acțiuni decât persoanele din regiuni rurale. În München cota deținătorilor de acțiuni este cea mai mare, acolo fiecare al patrulea client ING-Diba deține un depozit. Cele mai valoroase depozite le dețin cei din Frankfurt cu o valoare medie de 32.811 euro, urmați de cei de la Stuttgart (31.503) și cei de la München (29.668).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rentner-sind-verrueckt-nach-Aktien-article19883752.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56